От години учените спорят по въпроса какъв е точно смисълът

...
От години учените спорят по въпроса какъв е точно смисълът
Коментари Харесай

Сексът, женският оргазъм и откриха ли учените причината за него

От години учените спорят по въпроса какъв е тъкмо смисълът на женския оргазъм. При мъжете е ясно - финалът е обвързван с еякулацията, а оттова - и с възпроизвеждането.

Но щом една жена може да забременее, без да стигне до този миг, очевидно има друга причина за него, с изключение на да доставя наслаждение на дамите.

Учените от Университета в Йелс организираха следващ опит за да открият каква е тя. В него употребяват зайци, тъй като при тях, както и при котките, поровете и камилите, овулацията на женските човеци се случва по време на самия сексуален акт.

Не е потвърдено дали по време на оргазъм те изпитват наслаждение, само че има директна връзка сред него и броя яйцеклетки, които се отделят и могат да се оплодят. Учените са на мнение, че животните, които разчитат на тази функционалност на оргазма, имат и клитор, тъй като той подкрепя достигането до него.

А откривателите считат, че преди епохи обстановката е била сходна и при дамите - оргазмът е служел като средство за предизвикателство на овулация.

В този случаи огромният край на половия акт е бил от значително значение за продължение на популацията, тъй като с помощта на него се отделя яйцеклетка, която се опложда.

Както знаем, през днешния ден обстановката е много по-различна и това се дължи на естествената еволюция на човешкия организъм. Така учените заключват, че оргазмът е механизъм, който съществува при редица живи същества, ни при някои от тях (като жените) е изгубил своята съществена функционалност, написа Daily Mail.

Според предходни проучвания, еволюционните промени в мъжкия организъм чакат въздействие и на оргазмите при мощния пол, които стават все по-трудно достижими.

Но до момента в който при дамите тази липса води по-скоро до незадоволеност, то при господата е директно обвързвана със основаването на потомство. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР