От години спортът в България е със затихващи функции. Децата

...
От години спортът в България е със затихващи функции. Децата
Коментари Харесай

Спорт за здраве

От години спортът в България е със затихващи функционалности. Децата спортуват, тъй като родителите им имат упоритости, а треньорите им основават усещания, че са гении. В множеството случаи експертите го вършат поради съпътстващите такси. Резултатът - малко гении стигат до върха.

Държавата, в лицето на спортното министерство, не може да оказва помощ 100% на всички спортове. Скромният бюджет от 97 603 800 лв. се разпределя към федерациите. Резултатите демонстрират, че са извънредно незадоволителни. У нас от спорт пари мъчно се изкарват. Затова и спонсорите се броят на пръсти. А този бранш прави голяма реклама на България. Два от образците са Христо Стоичков и Григор Димитров.

Кога ще им намерим заместници? Кога още веднъж българинът ще се радва на майстори на спорта? Няма да е скоро. Нужни са съществени промени. Каквито и стратегии да вършат, парите всяка година са съвсем едни и същи. А с тях връщането на България измежду водачите в международния спорт е невероятно.

Пари другояче има. Досега бяха пръскани за автомагистрали, саниране и какво ли не. За спорта оставаха трохите.

Очакванията са скоро да има постоянно държавно управление. Дано този път се обърне нужното внимание на бранша. Спортистите ще се отплатят. Ако не го създадат, най-малко ще спортуваме за здраве. Което от години не вършим.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР