От години Русия злоупотребява със своите енергийни ресурси, като ги

...
От години Русия злоупотребява със своите енергийни ресурси, като ги
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Скандал – седем години българска фирма чака разрешение от МС за проучване на газови залежи

От години Русия злоупотребява със своите енергийни запаси, като ги употребява като оръжие за влияние – политическо и икономическо. България също може да бъде обект на този съветски шантаж, само че казусът може да бъде преодолян от Европейски Съюз. Съюзът би трябвало да стартира незабавна подготовка за реализиране на енергийна самостоятелност, каквото и да ни коства. Това е предизвестието на енергийния специалист Христо Казанджиев, посетител в днешното предаване „ оПозиция с Горан Благоев “ във Faktor.bg.
Той посочи, че с изключение на диверсификация на доставките, България би трябвало да постави старания и за лични изследвания за находища и рандеман на газ на територията си.
Казанджиев разкри абсурден факт, че профилирана компания чака към този момент седем години да получи позволение от Министерски съвет за изследване на находища на газ в Камчийското намаляване, а в това време не получава и формален отвод, макар, че е подала документи още през 2015 година.

Ще има ли енергийна рецесия, както плаши съветският дипломат Елеонора Митрофанова, тъй като сме оповестени от Путин за неприятелска страна?
Реалистично ли е Европейски Съюз да стартира да води търговски договаряния за амблок доставка на природен газ за всички страни на съюза?
Защо Западът позволи Русия да пазари политици, цели партии и неправителствени организации, които да пазят енергийните й ползи?
Има ли бъдеще в Българи добивът на шистов газ?
Ще прогледне ли българското общество, че доста от страховете против търсене на лични източници на газ са само в полза на Русия и техните търговски ползи?
Защо отказахме на немски и френски екипи да вземат участие в търсенето и изследване на газови хидрати в българските акваториални води.

Целенасочена ли беше политиката на ръководещите през последните години да обвържат България с енергийната политика на Русия?
Верни ли са страховете, че като се разделим с съветските доставки, ще попаднем под американски монопол?
Чуйте и вижте горещите отговори в „ оПозиция с Горан Благоев ".
Гледайте настоящото изявление с Христо Казанджиев през платформата на Faktor.bg и нашите канали във Фейсбук и YouTube.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР