От години рушаща се сграда в центъра на София е

...
От години рушаща се сграда в центъра на София е
Коментари Харесай

Рушаща се сграда в центъра на София е опасна за пешеходците

От години рушаща се постройка в центъра на София е опасност за преминаващите около нея пешеходци.

Постройката се намира на ъгъла на улиците „ Иван Денкоглу “ и „ Лавеле “, а 80% от нея е общинска благосъстоятелност.

„ Проблемът преди всичко е освен фасадата, само че и покрива, от който падат и керемиди. Фасадата също би трябвало да се реновира, на първия етаж се обитава библиотеката на читалище „ Денкоглу “, тъй че това е и обществен обект “, разяснява кметът на регион „ Триадица “ Димитър Божилов.

Обезопасителните ленти, сложени от Столичната община, не смущават жителите да минават около рисковата постройка.

Средствата, които регион „ Триадица “ получава, са извънредно незадоволителни, с цел да бъде осъществен по този начин належащия ремонт.

„ Ние на година получаваме сред 30 хиляди и 40 хиляди лв. общо за всичките ни 100 обекта, цената на ремонта тук доста надвишава този бюджет “, споделя кметът на региона.

От Столичната община изпратиха писмен отговор по проблема: „ Екип на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община спомага за обезопасяване на постройката на ъгъла на улиците „ Иван Денкоглу “ и „ Лавеле “. В момента регион „ Триадица “ прави оценка за нужните средства за осъществяване на ремонт, която чакаме да получим. След това ще бъдат подхванати нужните дейности за възобновяване и ремонт “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР