От години ни казват да намалим приема на въглехидрати, за

...
От години ни казват да намалим приема на въглехидрати, за
Коментари Харесай

Ето ги най-полезните въглехидрати, от които не се дебелее и сме здрави!

От години ни споделят да понижим приема на въглехидрати, с цел да отслабнем и да бъдем здрави. Но това, което не ни е казано, е разликата сред положителните въглехидрати и неприятните. Точно както имаме разнообразни типове здравословни и нездравословни мазнини, по същия метод има разнообразни типове въглехидрати, които са положителни спрямо тези, които водят до наддаване на тегло.

Добрите въглехидрати са тези, които имат доста фибри и се употребяват за произвеждане на сила за тялото. Въпреки че са натоварени с хранителни субстанции и високо наличие на фибри, те поддържат безапелационни равнища на кръвна захар и предотвратяват разнообразни типове риск за здравето. Лошите въглехидрати обаче са рафинирани въглехидрати с ниско количество фибри, които постоянно водят до храносмилателни проблеми и проблеми с тежестта.

1.            Нахут

В случай, че имате предпочитание да хапнете нещо, нахутът би трябвало да е преди всичко в листата ви с леки закуски. Освен че е извънредно хранителен и богат на фибри, той по този начин или другояче не въздейства на тежестта ви, вместо това ви оказва помощ да го регулирате и също по този начин предотвратява преяждането. Принадлежащ към характерното семейство бобови растения, нахутът може да се готви по разнообразни способи.

2.            Ечемик

Според едно шведско изследване, потреблението на варен ечемик в действителност може да помогне за усилване на метаболизма, а също и наличието му на фибри може да понижи равнището на апетит в организма.

3.            Киноа

Киноа е доста богата на фибри храна. Неговите хранителни субстанции оказват помощ за определяне на нормализирани равнища на кръвната захар в организма и усилват метаболизма. Поради по-ниското си равнище на мастни киселини, тя се счита за чудесна храна за намаляване.

4.            Сладки картофи

Това  са въглехидрати, които освен засищат вкусовите ви рецептори, само че също по този начин задоволява вашия апетит. Говори се, че сладките картофи подвигат равнищата на адипонектин, хормон, който контролира кръвната захар и оказва помощ за по-бърз метаболизъм.

5.            Кълнове

Кълновете са храни с малко въглехидрати, само че изключително богати на фибри. Те оказват помощ за контролиране на тежестта ви и също по този начин да се чувствате по-сити, с цел да ви защищити от преяждане.

6.            Овесена каша

Овесената каша е удобна храна, която оказва помощ доста при намаляване. Тя е богата на фибри и защото е един от задачите въглехидрати, тя ви защищава от преяждане.

7.            Кафяв ориз

Кафявият ориз е добър източник на енергийно насочени хранителни субстанции. В съпоставяне с простите въглехидрати, той има комплицирани въглехидрати, които са с доста фибри и се разграждат постепенно от организма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР