От години германските политици повтарят ежедневно, когато стане дума за

...
От години германските политици повтарят ежедневно, когато стане дума за
Коментари Харесай

Зеленски към Бундестага: Думите ви нищо не струват

" От години немските политици повтарят всекидневно, когато стане дума за Втората международна война: " Никога повече ". Сега виждаме, че това са единствено празни думи и те не костват нищо. "

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в тирада пред Бундсетага през днешния ден. Той остро подлага на критика немската политика и бизнес за прекомерно околните връзки с Русия, които са съдействали за подготовката й за война.

„ Казвахме доста пъти, че „ Северен поток “ е оръжие за Русия, само че чувахме единствено „ Това е бизнес, бизнес, бизнес. “ Между нас и вас простроихте последователно стена и „ Северен поток “ 2 я бетонира “, съобщи Зеленски.

Той уточни, че от три седмици Русия убива цивилни, починали са 108 деца посред Европа през 2022 година.

„ Уважаеми немски народе, за какво това е допустимо? Казахме, че „ Северен поток 2 “ е оръжие и подготовка за война, а вие казахте това е стопанска система, стопанска система, стопанска система и по този начин бетонирахте тази новата стена.

Питахме ви - какво да направи Украйна, с цел да стане част от сигурността. Отговорът ви беше: „ Това не е тематика и скоро няма да бъде. “ Това е тъжно.

Сега същото се случва и с желанието ни да влезем в Европейски Съюз. Това е следващият камък за новата стена.

Обърнахме се към Европа, към дребни страни, към вас.

Ние усетихме съмнението, нежеланието. Разбрахме, че това, което вие желаете, е стопанската система, стопанската система, стопанска система...

И не виждате какво става зад тази стена с нас “, прочувствено нападна държанието на немския бизнес и политика Зеленски.

Той моли още веднъж към полезностите, които Европа проповядва – тъждество, независимост, сигурност, опция да живееш, без да се подчиняваш на непозната страна. В края на речта си той напомни и думите на Рейгън, който през 1987 година в Берлин се обърна задочно към Горбачов с апела: „ Мистър Горбачов, съборете тази стена! “

" Сега се обръщам към канцлера Шолц и го приканвам: „ Скъпи господин канцлер Шолц, разрушете тази стена сред нас! "

Депутатите ръкопляскаха на речта му, след което опозицията изиска канцлерът да вземе отношение към думите на Зеленски. Мнозинството обаче съобщи, че това не е включено в днешния ред и отхвърли настояването.

Уточняването - дали да има реакция или не, продължи най-малко половин час в доста изострен звук и принуди даже немските публицисти да разясняват с учудване недостойната реакция след обвиняванията на Зеленски.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР