От години Бил Гейтс предупреждава за смъртоносната пандемия, която може

...
От години Бил Гейтс предупреждава за смъртоносната пандемия, която може
Коментари Харесай

Бил Гейтс за следващите глобални заплахи

От години Бил Гейтс предизвестява за смъртоносната пандемия, която може да покори света. Сега, когато тя е тук, филантропът и милиардер поглежда напред, към идващите евентуални закани.

При присъединяване си в изявление в YouTube канала Veritasium на канадеца Дерек Мюлер създателят на Microsoft предвижда два казуса, написа CNBC.

„ Единият е изменението на климата. Всяка година смъртността от това ще бъде по-голяма от тази, която бихме имали в тази пандемия. Освен това нещо, обвързвано с пандемиите, за което хората не обичат да приказват доста, е биотероризмът, при който някой, който желае да аргументи вреди, може да сътвори вирус “, изясни Гейтс.

Предупреждения към държавните управления, че не са подготвени за пандемия предприемачът насочи още през 2014 година. „ Светът като цяло няма подготвеност за епидемии и имахме няколко заплашванията от грипове, които ни накараха да създадем някои дребни, само че незадоволителни неща… Какво може да спре появяването на някаква форма на SARS “, пита тогава той.

В своя лекция за TED през 2015-а Гейтс загатва, че един вирус може да съставлява по-голям риск за човечеството от нуклеарна война.

В диалога си с Мюлер той акцентира, че предстоят още пандемии, само че управляващите могат да покачат своята подготвеност отсега нататък и да опитат да понижат броя на жертвите.

Над 107 млн. са записаните случаи на COVID-19 в международен мащаб, а умрелите от затруднения са поне 2.35 млн. съгласно данните на университета „ Джонс Хопкинс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР