От години българското електронно управление има системни слабости, които никой

...
От години българското електронно управление има системни слабости, които никой
Коментари Харесай

Александър Йоловски: От години българското електронно управление има системни слабости, които никой не иска да адресира

От години българското електронно ръководство има систематични недостатъци, които никой не желае да адресира. Аз имам задоволително опит и транспарантно установяване на планирани стойности. Това сподели нощес министърът на електронното ръководство Александър Йоловски в предаването „ Защо, господин министър? " по бТВ.

Програмата, която извършва Министерството, по думите му е доста амбициозна и стремежът му е да извърши оптимално доста от заложеното в нея до ротацията. „ Аз виждам на моите задания дълготрайно, виждам цялата държавна стратегия, а дали ще бъда поканен е към този момент въпрос на други да решат ", съобщи Йоловски.

По думите му поуката от абсурда с хеш кода е, че е належащо да задоволително време за засвидетелствуване на машините. По Изборния кодекс това време е 20 дни. В този развой съгласно него би трябвало да бъде включена по-широка група от хора с представители на партии, на гражданското общество и на ІТ бранша.

„ Ако отговоря, че нямам неточност, ще бъда обект на доста рецензии. Но аз направих всичко, което смятах, че е най-удачно, по този начин, че да няма опция за опорочаване на вота. Това, което се случи с отчета на ДАНС, със снимането на машините и част от кода, който следва занапред да се види тъкмо какво е било снимано, това несъмнено, е спомагателна информация, която аз нямаше по какъв начин да знам, че ще се случи ", разяснява той.

Министър Йоловски отхвърли коментар за информацията за закани от страна на Кирил Петков и Атанас Божанов и оказан от тяхна страна напън за социална поръчка, която е трябвало да бъде дадена на избрани хора. „ В момента и да желая, не мога да дам повече информация ", разяснява той и добави, че към този момент е дал показания в прокуратурата по случая, която води следствие по случая.

През декември Министерство на електронното ръководство прави резюме на всички осъществени планове. Общата стойност на всички планове, по които работи Министерство, е към 1 милиард лв., като финансовия запас, който е обвързван с съответните действия на Министерството или на изпълнителната организация към министерството, е към 650 милиона лева „ В допълнение на това по новата стратегия за цифровизация и за киберсигурност има към 640 милиона. Това е един извънредно голям финансов запас, по който има голям брой публични поръчки. Моята политическа позиция е, че всички публични поръчки, които би трябвало да бъдат открити - би трябвало да бъдат с доста положителни механически спецификации ", съобщи Йоловски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР