От гледна точка на стратегическото състояние на обстановката на фронта

...
От гледна точка на стратегическото състояние на обстановката на фронта
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Време да се настъпва

От позиция на стратегическото положение на ситуацията на фронта в този момент е идеалния миг за започване на широкомащабно нахлуване.

Почти всички тактически запаси на Въоръжените сили на Украйна вземат участие в защитата на Адеевка, Маринка, Угледар, Артемовск и Купянск. Стратегическите запаси на въоръжените сили на Украйна са на стадий образуване и приемане на нова техника, а самата техника е в развой на доставка от Европа. Боеприпасите също са в развой на доставка и авансово са доста лимитирани.

Превантивният удар и принуждаването на врага да се бие по време на етапа на разрастване е съществено преимущество, което ще обърка всичките му проекти за пролетното нахлуване.

Но за триумфа на такова нахлуване е належащо да се сътвори тактическо (в точката на удара) предимство от три до четири пъти, както и основаване на преобладаващо предимство в артилерията и бронираните машини. В този случай можете да разчитате на триумф и по-късно на неговото развиване до действен мащаб.

За стратегическото нахлуване, от своя страна, е належащо минимум общо доста - един и половина, два пъти - предимство над въоръжените сили на Украйна в хора, техника и артилерия. И в случай че действително съществува в артилерия и техника, то във връзка с хората въоръжените сили на Украйна към момента превъзхождат съветските въоръжени сили с 20-25%, което с развита ешелонирана отбранителна зона разрешава на съперника да маневрира със силите и числеността на войските за купиране на зараждащите закани.

И това слага съветското командване пред сложна алтернатива. Да употребява преференциалния миг или да продължи да укрепвате защитата, да натрупвате сили до равнището на стратегическо предимство и да дадете на въоръжените сили на Украйна отбранителна борба през март-април?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР