От главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението обсъждат

...
От главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението обсъждат
Коментари Харесай

Обсъждат отмяна на профилактиката на сирените на 1 април

От основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " разискват анулация на профилактиката на сирените на 1 април , написа " 24 часа ", цитирайки представителя на дирекцията Валентин Кръстев.

В обществените мрежи занапред започнаха предизвестия към избягалите от войната в Украйна да не изпадат в суматоха, в случай че чуят сирени на 1 април , тъй като това не е сигнал за бомби, а инспекция на системата.
 Дават 2,8 млн. лева за сирени в Стара Загора и Гълъбово
Дават 2,8 млн. лева за сирени в Стара Загора и Гълъбово

Целта е предварителна защита на хората при бедствия, повреди и произшествия

" Украинците са единствено част от повода. Все отново би трябвало да мислим и за българското население . След последните интернационалните събития и българите, които не са знаели, че следва такава инспекция, може да се притеснят ", изясни Кръстев.

Към момента не е планувано бежанците да бъдат особено предизвестени от Министерство на вътрешните работи за възможната инспекция на сирените, а и няма по какъв начин да стане .

През последните четири седмици, откогато е почнала съветската инвазия, сходни предизвестия са ежедневние в Украйна . При воя на сирените, хората се втурват към най-близкото бомбоубежище или мазе и чакат заплахата да премине , тъй че може да се чака избягалите у нас да се притеснят.
 292 са годните бомбоубежища, в метрото се побират близо 1 млн. души
292 са годните бомбоубежища, в метрото се побират близо 1 млн. души

734 са сходните обекти на територията на цялата страна

Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията обичайно се тества два пъти годишно - в първите работни дни на април и на октомври .

През февруари държавното управление взе решение да задели над 4 млн. лева за подновяването на запасите от калиев йодид и за ремонт на предупредителните системи, защото по думите на премиера Кирил Петков част от нея " няма задоволителна опция да работи ".
 Разполагаме с към 600 скривалища
Разполагаме с към 600 скривалища

Противорадиационните укрития са 153
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР