От ГЕРБ ще подкрепим предложението на БСП за заместник-председател на

...
От ГЕРБ ще подкрепим предложението на БСП за заместник-председател на
Коментари Харесай

Цветанов към БСП: Спрете да говорите за фалшифициране на изборите, защото в неделя фалшифицирахте вашите вътрешни избори

От ГЕРБ ще подкрепим предлагането на Българска социалистическа партия за заместник-председател на ЦИК, само че не го приемайте като задкулисие сред партиите ни - знаем кой прави покупко-продажбите и фалшифицира изборите.

Това сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на дебатите за избора на управление на ЦИК. „ Искам да благодаря за всичко, направено от парламентарните групи, с цел да могат да вземат участие интензивно в избора, и за предложенията, които бяха направени за ЦИК. Искам да благодаря за всичко, което направи досегашната ЦИК. Когато завършва един мандат, постоянно са повече упреците, в сравнение с това да се каже едно огромно благодаря “, сподели Цветанов.

„ ЦИК работи под непрекъснат напън от доста политически обединения. Тя беше определена 2014 година от тогавашното болшинство, ръководено от Българска социалистическа партия. Досегашната ЦИК беше определена на правилото на професионализъм, с цел да може да взима решения, които да са задоволително добре аргументирани. През цялото време сме се отнасяли с почитание и сме признавали всеки един избор, който е регистриран като дефинитивно завършен. Ние в никакъв случай не сме подлагали на подозрение възможните благоприятни условия за имитация “, добави той.

„ Видяхме Българска социалистическа партия в неделя и какъв беше отзвукът от партийните им организации за вътрешнопартийния избор. Моля ви, не ни занимавайте с вашите несъгласия. Призовавам Българска социалистическа партия да не вменява на състава на ЦИК да приказва неща, които няма да кореспондират с процедурите. При предложенията на Българска социалистическа партия за състав на ЦИК не се появи предпочитание за последователност. Не може да отсъствате от пленарна зала. Дайте късмет на вашите депутати да пазят тезите си. Спрете да говорите за идно подправяне на изборите. Това е стилът на избори във вашия вътрешнопартиен формат. При нас номинациите за листата за евроизборите са ясни и остава единствено да ги одобрим ", сподели още Цветан Цветанов.

„ ГЕРБ ще взе участие в тези избори, както е взела участие постоянно до момента. Ние сме партията, която работи единствено и само водени от публичния интерес. Българска социалистическа партия не ценят водачеството, което има страната ни в ПЕС. Моля ви, недейте да ни занимавате на идните избори с вашите вътрешнополитически несъгласия и проблеми, които имате “, прикани Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР