От ГЕРБ-СДС изпълниха тази сутрин своето задължение по джентълменското споразумение

...
От ГЕРБ-СДС изпълниха тази сутрин своето задължение по джентълменското споразумение
Коментари Харесай

Млад юрист с постна биография оглави правната комисия на НС

От ГЕРБ-СДС извършиха тази заран своето обвързване по " джентълменското съглашение " с ПП-ДБ и помогнаха за ръководител на извънредно значимата парламентарна комисия по правни въпроси да бъде определен Стою Стоев - млад юрист със скромна трудова биография, деятел на Политическа партия. " Нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието ", разяснява малко по-късно лидерът на герберите Бойко Борисов по адрес на десните.
Така правната комисия става първата от всички парламентарни комисии, която е с определен ръководител. Останалите се управляват от краткотрайни шефове, посочени от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Причината за тази невиждана обстановка е неналичието на политически консенсус да се изберат управления на комисиите. А това, несъмнено, им пречи да проработят обикновено.
Преди седмици ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се схванаха Желязков, който е народен представител от групировката на Борисов, да оглави Народното събрание. Съгласно сделката, той ще бъде заменен след три месеца с народен представител на ПП-ДБ - в случай че Народното събрание изтрае толкоз дълго време. В подмяна десните имаха право да изберат техен човек за началник на парламентарната комисия. Те се стопираха на 30-годишния Стою Стоев.
Наскоро обаче герберите започнаха да приказват, че ще изпълнят обещанието си, единствено в случай че десните поддържат тяхно държавно управление. От Политическа партия и Демократична България на собствен ред ги упрекнаха, че променят на уговорките си и не може да им се има доверие. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков дори сложи въпроса персонално пред Бойко Борисов на лидерската им среща. За да се отърси от нападките, Борисов подреди допустимо най-бързо Стоев да бъде определен.
Това стана през днешния ден, при опозиция от страна на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Според соцдепутата Кристиан Вигенин изборът на Стоев " раздира единството на Народното събрание ". " Събрали се две групи, решили нещо. Не е редно по този метод да се структурира работата на Народното събрание ", скара се Вигенин. Далеч по-цветно изявление направи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, съгласно който " сходни сделки и любовен танц сред две парламентарни групи опонира на духа на парламентаризма ". " Ние гласувахме срещу следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент ", сподели Йорданов. И добави, че герберите са блъснали " дъното на унижението пред Политическа партия ". " Сега при втория мандат дано едните арестуват другите и доставят наслада на целия български народ ", сподели саркастично Йорданов.
От уеб страниците на Народното събрание и на " Продължаваме промяната " научаваме, че Стою Стоев е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание, определен в 17 МИР-Пловдив. В предните два Народното събрание е работил в правната комисия, бил е член и на краткотрайната комисия за промени в Конституцията, която не свърши никаква работа.
Това изчерпва трудовата биография на прясно определения ръководител на значимата правна комисия. Поради липса на други данни са изброени всякакви законопроекти, в чието писане и внасяне е взел участие младият народен представител, като е маркирано, че " идея, която Стою Стоев сполучливо пази, са признатите оферти за промени сред двете четения към Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуалния кодекс, с които се вкара електронно заповедно произвеждане ". В " биографията " се акцентира и приносът на Стоев към планове за промени в Търговския закон, които целят " основаването на нов тип комерсиално сдружение, което ще облекчи неимоверно започващия бизнес ".
Биографията му завършва с още два " значими " детайла: " взел участие е в екипа, изготвил законодателната стратегия, която следваше да послужи като основа на втория мандат, получен от акад. Денков в 48-то НС; " беше част и от контактната група, която дефинира законодателните цели пред 49-то Народно събрание.
Ето представянето на депутата на уеб страницата на Народното събрание: 

СТОЮ ТЕОДОРОВ СТОЕВ
Дата на раждане: 11/11/1992, Пловдив, България
Професия:
Езици:
Избран(а) с политическа мощ: КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, 24.56 %
Участие в предходно Народно събрание: 47 НС; 48 НС;
E-mail:
Изборен регион: 17-ПЛОВДИВ ОБЛАСТ
 
Младият политик е наследник на някогашния ръководител на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Теодор Стоев, определен от квотата на Национална движение „Симеон Втори", разкрива проверяващият уебсайт BIRD. Стоев младши е съучастник с татко си в адвокатската адвокатска фирма " Станков, Стоев и сътрудници ”, където сътрудник им е някогашният правосъден министър Антон Станков (НДСВ).
В имуществената си декларация депутатът от Политическа партия е вписал съдружничество във компания с татко си, като неизвестно за какво е преиначил леко името на сдружението - вместо “С Плюс Консулт ”, както е в Търговския указател, в декларацията попада   " С + консулт ". " Дяволът е в детайлите! Особено, в случай че ще става началник на правната комисия - тъй като всяка писмен знак и запетая в законите е значима и от време на време отваря малки врати за заобикалянето им! ", разяснява BIRD.
В следствието се показва също, че бащата на депутата е старши съучастник  в “Комидор ” АД с вложителите в скандалния “подпорен хотел ” на Алепу Кристиян Христов и Пламен Марков - притежатели на “Алепу Вилидж ”./ " Сега "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР