От ГЕРБ-СДС биха предложили и правителство на малцинството с ясни

...
От ГЕРБ-СДС биха предложили и правителство на малцинството с ясни
Коментари Харесай

Атанасова: Бихме предложили и правителство на малцинството

От ГЕРБ-СДС биха предложили и държавно управление на малцинството с ясни и точни цели, в случай че след изборите имат задоволително електорална тежест, само че останалите обединения им откажат устойчиво ръководство. Кабинетът обаче нямало да бъде непременно. Това сподели в „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS Десислава Атанасова.

Кой ще бъде министър председателят, излъчен от групировката, било прекомерно рано да се каже. Но тя акцентира: „ Няма по-опитен политик в последното десетилетие от Бойко Борисов ”.

Тя загатна и препоръчаните преди време точки, които биха могли да образуват евроатлантическа коалиция и устойчиво държавно управление. „ Тогава чувахме, че никой не желае да ръководи с ГЕРБ. Нашето решение доста зависи от вота на българите ”, посочи Атанасова.

По думите ѝ „ хаосът ни е демонстриран през последната година и половина в ръководство на служебни държавни управления, част от които са и претендентите за водачи на Промяната. И от ръководство на постоянното държавно управление на Промяната, което докара обществото ни в тотална обърканост ”.

„ Инфлацията е с голям растеж, за идната година се чака недостиг от към 11,3 милиарда лв.. България към този момент не стои устойчиво нито финансово, нито е сигурна страна, миграционният напън е голям. Всичко това е след пагубно ръководство. Това е хаосът. Множество от рецесии, с които до неотдавна ръководещите не могат да се оправят ”, добави тя.

До прага на нови избори са ни довели, счита Атанасова, политическата рецесия от последната година и половина, многократното избиране на народни представители, неуспехът на 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание да излъчи устойчиво държавно управление, което да подсигурява финансово постоянна страна.

„ Слава Богу, че има избори, тъй като не ми се мисли до какво щеше да докара по-дълготрайното ръководство на държавното управление на „ Продължаваме Промяната ”, добави тя.

Според нея от ГЕРБ неведнъж са показали обстоятелствата, че могат да владеят рецесиите. „ И да, оправяме се. Не ми се желае да напомням всички, през които мина страната ни. Най-отчетливите бяха мигрантската, финансовата, Коронавирус рецесията. Тогава също се постановяваха сложни решения и се носеше отговорност. Но имаше кой да взема сложните решения и да носи отговорност ”, безапелационна е Атанасова.

Тя акцентира, че рецесията в България не се дължи напълно на войната в Украйна. И напомни изследвания на Евростат и Национален статистически институт. „ В България последствията от ръководството са доста по-тежки, в сравнение с последствията от войната в Европейския съюз, Европа, Еврозоната и в България съответно ”, е нейното мнение.

Атанасова разяснява и какво предлага ГЕРБ на жителите: „ На първо място - да чуват истината. И те, може би, виждат всекидневно, че страната ни в действителност е в безпорядък и голям брой рецесии. Това, което ще предложим - е показване на цялостната ни управническа стратегия, на антикризисните ограничения, на всички точки, които считаме, че би трябвало да следва бъдещото ръководство ”, обясни тя.

На въпрос дали от партията ще разгласят претендента си за министър председател при представянето на програмата си, тя отговори: „ Считам, че доста по-важно е българите да чуят нашите цели. Много по-важно е да предложим опция на доскорошното ръководство ”, изясни представителят на ГЕРБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР