От ГЕРБ отново се възмутиха, че никой не е виждал

...
От ГЕРБ отново се възмутиха, че никой не е виждал
Коментари Харесай

ГЕРБ: Никой не е виждал новия План за възстановяване

От ГЕРБ още веднъж се възмутиха, че никой не е виждал обновения План за възобновяване и резистентност.

„ Стискам палци Европейската комисия да утвърди това, което не знаем какво е “, сподели Томислав Дончев.

По думите му България закъснява с Плана за възобновяване и резистентност една година.

„ По този метод е пропусната опцията да се осъществя една от думите в заглавието на документа – да има възобновяване. Другите страни към този момент се възвръщат, а България е пропуснала тази опция “, разяснява той.

„ Безпаметността на министър-председателя се разгръща и в областта на защитата и най-вероятно във всички други сфери. Той или се занимава с евтина агитация, или в действителност не знае какво се е случвало в страната през последните години “.

Това съобщи Даниел Митов от ГЕРБ на брифинг по отношение на изявлението на Кирил Петков през вчерашния ден, че договорката за първите F-16 през 2019 година е взета на крайник и преждевременно.

Митов напомни, че напъните за рационализация на българската бойна авиация текат още от първото държавно управление на Борисов.

Той прикани Кирил Петков да подхожда съществено към тези тематики, а не да се занимава с „ евтина агитация, която единствено потвърждава, че е човек без памет и без знания за еволюцията на българската народна власт “.

Христо Гаджев от своя страна съобщи, че тези изявления на премиера са „ следващите нелепости в опита си да бъде автентичен “.

„ Решението на Народното събрание за подписване на сходен контракт е от юни 2018 година До утвърждението му в Народното събрание през август 2019 година минаха година и два месеца на договаряния и диалози с американското държавно управление. Ако година и два месеца са договаряния на крайник, да забележим дали той като министър-председател ще се задържи толкоз време в ръководство “, съобщи Гаджев.

От ГЕРБ прецизираха, че в никакъв случай не са преговаряли с компании, а с американското държавно управление, въз основата на което са подписани четири контракта. След утвърждението им през 2019 година са платени първите осем самолета, които би трябвало да дойдат през 2023 и 2024 година

Заради рецесията с ковид обаче има закъснение от една година и те би трябвало да дойдат у нас през 2024 и 2025 година, посочи депутатът от ГЕРБ.
„ Правителството е защитило и националния си интерес, и опциите за потребление на въпросните самолети с цялото належащо съоръжение “, посочи Христо Гаджев.
„ Не е съществено да се приказват такива нелепости и бих поискал на Петков да отиде някой ден в Министерството на защитата и да се запознае на място с специалистите, които работят по този развой “, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР