От ГЕРБ коментираха изказването на Лена Бориславова, която отхвърли предложението

...
От ГЕРБ коментираха изказването на Лена Бориславова, която отхвърли предложението
Коментари Харесай

ГЕРБ: Лена Бориславова да си съветва Кирил Петков, в Конституцията ясно е записано какво трябва

От ГЕРБ разясниха изявлението на Лена Бориславова, която отхвърли предлагането на Бойко Борисов за Северна Македония. По-рано той изиска Министерския съвет да вземе решение и да го внесе в Народното събрание, а съгласно началника на кабинета на премиера, това би трябвало да стане по противоположния ред.

Ето и цялата позиция на Политическа партия ГЕРБ:

Лена Бориславова може да подрежда и да дава препоръки на Кирил Петков, на Асен Василев и на Политическа партия ПП. В ГЕРБ нямаме потребност от нейната юридическа “сила”. Нека се научи да чете и съблюдава законите на страната!

Външният министър няма право да внесе самичък план за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става наложително с решение на Министерския съвет. В това решение би трябвало и да е ясно написано държавното управление тъкмо какъв мандат желае от Народното събрание.

Кирил Петков очевидно го е боязън! И през днешния ден се отхвърли от правото си да взема решения и трансферира всичко по тематиката Северна Македония на Народното събрание. Защо? Защото го е боязън!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР