От ГДБОП и "Икономическа полиция" са извършили проверки за неправомерен

...
От ГДБОП и "Икономическа полиция" са извършили проверки за неправомерен
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч сигнализира за неправомерен достъп до деловодната система на общината

От ГДБОП и "Икономическа полиция " са направили инспекции за непозволен достъп до деловодната система на Община Ловеч, съхраняваща персонални данни на жители. Той е бил сбъднат от общинския консултант в Ловеч Данчо Заверджиев по време на съвещанието на Общинския съвет през вчерашния ден /31 януари/.

Това заяви кметът на общината Корнелия Маринова, представена от Българска телеграфна агенция. За случая е известена и Окръжна прокуратура - Ловеч. "Аз персонално допускам, че общински чиновник е този, който е дал опция за достъп до системата. Мисля, че това се потвърждава и от предварителните документи, които излизат, инспекции от осведомителни системи ", съобщи кметът и добави, че за сходно деяние се планува наказателна отговорност.

По думите ѝ незабавно откакто е открит непозволения достъп е била спряна системата. Затова не може да има каквото и да е терзание по повод сигурността на персоналните данни. "Неслучайно на секундата сме подхванали решителни ограничения, тъй като всичко останало ще би трябвало да се потвърди и да се наложат такива наказания, каквито законът изисква. За мен това е извънредно жестоко закононарушение. Престъпление против жителите и сигурността на техните данни и не знам дали си дават изпълнителите сметка какъв брой незаконно действие са направили ", сподели още кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР