От формацията на вокала на група "Хиподил" публикуваха писмо, в

...
От формацията на вокала на група "Хиподил" публикуваха писмо, в
Коментари Харесай

”Глас народен” се раздели с Реформаторския блок

От групировката на вокала на група "Хиподил " разгласиха писмо, в което оповестиха претекстовете за решението си. В него се споделя:

"През месец февруари 2017 година Политическа партия "Глас национален " подписа съдружно съглашение с Реформаторски блок, с ясната концепция, че единствения път за опазване на дясното, е обединяване. В последвалата предизборна акция за 44-то Народно събрание разцепените на три и самоопределили се за десни обединения водиха война сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без посланичество в българския парламент. От това завоюваха ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Оперативна програма, та даже и ВОЛЯ на Марешки, които създават най-големия законодателен брак в политическата история на България ".

От партията подчертаха, че в последните месеци са инициирали диспути и срещи за обединяване на десните партии, като ясно са декларирали, че нямат искания да си приписват водеща роля, само че обединяването е наложително, с цел да има дясната съпротива опция на настоящето ръководство.

"В момента, обичайна десница продължава своя разпад, като десните партии търсят сътрудници, без значение от мястото им в политическото пространство, посредством които да се бори за влизане в Парламента. Не виждаме смисъл да се продължава легитимирането на политически разпад на обичайна десница ", обявиха още от групировката.

Според тях замразяването на участието на партията на Меглена Кунева "Движение България на жителите " е явен знак за разединени позиции и непреодолими разлики в Реформаторския блок. Преди дни оттова приканиха Блокът да изиска оставката на Бойко Борисов и да се върви към предварителни избори.

"Глас национален " не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на обичайна десница, като следва позиции и дейности, в чиито смисъл не сме уверени и които задълбочават разединението. С актуалното писмо заявяваме, че "Глас Народен " продължава независимо като остава отворена към всички десни партии, организации и жители за разговор, общи политики и начинания ", се споделя още в изказването на партията.

Витков направи приплъзване като Радев, провокира Каракачанов

Каракачанов: Мога единствено половин, нямам време за фитнес
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР