От фондация Пеле изразиха обичта на Краля на футбола към

...
От фондация Пеле изразиха обичта на Краля на футбола към
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност за Винисуис след скандала

От фондация " Пеле " показаха обичта на Краля на футбола към Виниус след расисткия скандал, който го сполетя на мача с Валенсия.

" Пеле постоянно се е възхищавал на Винисиус, за неговата наслада и гений. По време на опциите, които имаха да приказват, кралят обичаше обичта и уважението, които изпитваха един към различен. Днес сме съвсем сигурни, че Едсон щеше да ни помоли да напишем това, по тази причина ще го създадем. Вини, Фондация Пеле Ви поддържа и се възхищава на Вашата храброст. Продължавайте да бъдете деен глас и в никакъв случай не спирайте да се усмихвате в лицето на неволите. Расизмът към този момент няма място в спорта, който обичаме толкоз доста ", написаха от Фондацията в профила на Пеле във Facebook.

В обществените мрежи същинска вълна от съпричастност заля бразилеца, който получи известия от куп свои сътрудници, играещи из целия свят.
ПСЖ пък се пробва да се възползва от обстановката и пробва да го притегли на „ Парк де Пренс “.

Реал Мадрид реши да подаде тъжба след расистката офанзива против най-хубавия си състезател по време на мача с Валенсия (0:1). А прокуратурата на Валенсия стартира следствие след случаите на „ Местая “.

По тази тематика приказва и треньорът на Барселона Шави:

„ Футболът е единственият спорт, в който се одобряват обиди. Има единствено един метод да сложим завършек на расизма. Спрете мачовете и се прибираме! ".

На този под напрежение декор имаше спекулации, че 22-годишният Винисиус не изключва опцията да напусне Реал и Испания, в случай че расистките офанзиви против него продължат.

Бразилският уеб страница UOL Esporte удостовери, че Пари Сен Жермен следи случая доста деликатно, както оповестява и испанският ежедневник Sport.
ПСЖ вземе нападателя за заместител на Неймар, в случай че Ней напусне.

Президентът на Реал Флорентино Перес обаче удължи контракта на Вини до 2027 година и го вижда като бъдещия водач на " лос бланкос ".

Винисиус има 59 гола и 64 асистенции в 224 мача за Реал, спечелвайки 9 трофея.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР