От фирмата се оправдаха, че наемат от чужбина, защото няма

...
От фирмата се оправдаха, че наемат от чужбина, защото няма
Коментари Харесай

В Ирландия: Гняв срещу местна фирма, наела български сезонни работници

От компанията се оправдаха, че наемат от чужбина, тъй като няма искащи ирландци

Компанията за доставка на плодове (Keelings) попадна в центъра на публичното внимание в Ирландия, откакто стана ясно, че е наела 189 сезонни служащи от България. Това провокира съществено безпокойствие за публичното здраве, поради обстоятелството, че страната остава затворена поради пандемията от ковид, написа „ Айриш мирър “.

По информация на изданието, предходната седмица от България с полет на „ Ryanair “ са пристигнали 189 служащи.

Компанията обоснова това свое решение с нуждата да бъдат наети хора от други страни, защото няма задоволително заявки за работа измежду популацията на Ирландия.

От „ Кийлингс “ отхвърлиха да оповестят, какви заплати са контрактувани с българските берачи на плодове, само че прецизираха, че хората са настанени в жилища с три или четири спални, които разполагат с задоволително жилищна повърхност и сервизни пространства.

Изданието акцентира, че България има относително малко доказани случаи на коронавирусна зараза, която я прави страната с най-нисък брой на регистрирани случаи в Европейски Съюз.

Главният доктор на Ирландия доктор Тони Холохан съобщи, че му е неприятно, че се транспортират служащи от други страни. Тази позиция показа и министърът на опазването на здравето Саймън Харис.

От „ Кийлингс “ настояват, че сезонните служащи се придържат към рестриктивните мерки за напредване и че на хората им се доставя храна на място.

За двуседмичния карантинен интервал служащите ще получат своите хонорари, като от компанията отхвърлиха да разкрият размера на сумата. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР