От ФИФА глобиха с 15 хиляди швейцарски франка Хърватския футболен

...
От ФИФА глобиха с 15 хиляди швейцарски франка Хърватския футболен
Коментари Харесай

Хърватската федерация отнесе глоба от ФИФА заради Слава на Украйна

 Хърватия изхвърли Русия от Мондиал 2018  Президентът на Хърватия ще гледа мача с Русия като елементарен почитател
От ФИФА глобиха с 15 хиляди швейцарски франка Хърватския футболен съюз поради видеото, което разгласиха двама членове на тима след триумфа над Русия на 1/4-финала на международното състезание.

Срещата приключи 2:2 след продължения (1:1 в постоянното време), само че при наказателните удари " ватрените " победиха. В насладата си бранителят Домагой Вида и някогашният футболист и в този момент скаут Огнен Вукоевич разгласиха видео в обществените мрежи, в което споделят: " Слава на Украйна! Тази победа е за Динамо (Киев) и за цяла Украйна!. "

Подобно държание беше разтълкувано като политическа провокация, евентуално поради военния спор, който бушува към този момент четвърта година в Източна Украйна.



И двамата забъркани към този момент се извиниха, опрощение сервира и федерацията на страната. А Вукоевич беше отхвърлен от отбора и му бе отнета акредитацията. Той обаче ще остане като почитател на шампионата. Днес идва и още една глоба - санкция от 15 хиляди франка.

Самият Вида, който напусна Динамо през 2017 година в посока Бешикташ, разяснява за съветския уебсайт sports.ru, че няма нищо политическо във въпросния запис. Единствената му концепция е била да се пошегува с приятелите си украинци, които са го подкрепяли.

Хърватия и Англия играят на следващия ден своята полуфинална среща на Световното състезание, а към Вида беше отправено публично предизвестие от ФИФА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР