От ФИФА благодариха на Виталий Мутко за решението му да

...
От ФИФА благодариха на Виталий Мутко за решението му да
Коментари Харесай

ФИФА благодари на Мутко за отговорната му стъпка да се оттегли от Футболния съюз на Русия

От ФИФА благодариха на Виталий Мутко за решението му да се отдръпна от поста на президент на Футболния съюз в Русия. От централата са безапелационни, че тази стъпка по никакъв метод няма да окаже въздействие върху организацията на Световното състезание следващата година.

 Виталий Мутко напусна футболния съюз в Русия преди Мондиал 2018
Виталий Мутко напусна футболния съюз в Русия преди Мондиал 2018

Александър Алаев ще заеме поста му

" ФИФА се отнася с схващане към решението на Мутко да напусне поста, което е подбудено от ползите на Световното състезание в Русия следващата година. ФИФА благодари на Мутко за тази виновна стъпка и свършената досега работа по подготовката за провеждането на Мондиала в страната. Това решение няма да окаже въздействие на сполучливата организация за международния шампионат. Ще продължим плодотворно да си сътрудничим с държавното управление на Русия, Руския футболен съюз и локалния учредителен комитет. В околните дни ще проведем диалози с всички страни и ще съгласуваме идващите стъпки ", гласи формалното известие.

Припомняме, че Мутко самичък разгласи отдръпването си и в идващите шест месеца, неговото място ще бъде заето от досегашния общоприет секретар на организацията - Александър Алаев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР