От Фейсбук профила на Цветомир ГлоговскиГледам реакциите на нашите политически

...
От Фейсбук профила на Цветомир ГлоговскиГледам реакциите на нашите политически
Коментари Харесай

Гледам реакциите на нашите лидери за атаката на Иран и се чудя... възможно ли е толкова да не разбират процесите в Близкия Изток?

От Facebook профила на Цветомир Глоговски

Гледам реакциите на нашите политически водачи за снощната офанзива на Иран и се чудя...

... допустимо ли е в действителност толкоз да не схващат процесите в Близкия Изток?

Честно казано, може би най-вече се смях с коментара на Слави!

Какво се случи нощес?

1. Иран изстреля общо към 200 остарели ракети и евтини дронове, за свалянето на които, израелската войска " опука " боеприпас за половин милиард $.

2. Иран разгласи офанзивата за отговор на израелската против консулството им преди две седмици. Също по този начин споделиха, че са чакали на вятъра реакция от интернационалната общественост в продължение на над 10 дни, тъй като целенасочена офанзива против дипломатическа задача е нещо неприемливо.

3. Ракетите бяха ориентирани към едва обитаеми райони, а тези, които съумяха да преминат през израелския щит, не нанесоха съвсем никакви смислени провали.

4. Още сутринта израелското небе беше още веднъж отворено за цивилен полети.

Излиза, че снощният удар, макар че в действителност е невиждан, може да се окаже нещо приблизително сред ПР акция и разузнаване на отбранителни качества, протоколи и евентуални дейности.

Всъщност, откакто Иран обоснова офанзивата си, съобщи, че въпросът за тях е завършил и че всеки " отговор на отговора " ще се третира като нова офанзива, въпросите са действително 3:

1. Ще има ли реакция от страна на Израел?

2. Ако да, какъв брой огромна ще е тази реакция?

3. До каква степен ще се намеси Съединени американски щати, поради дейната им роля в свалянето на иранските дронове и ракети нощес?

От отговорите на тези въпроси зависи дали това ще остане единствено като " удар-отговор " или може да пламне пълномащабна война в Близкия Изток.

Нещата в действителност не са толкоз комплицирани и заради тази причина късогледството на нашите политици в действителност ме изумява!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР