От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Продавач на прахосмукачки управлява

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Продавач на прахосмукачки управлява
Коментари Харесай

Триото Руди-Венци-Сашо е някакъв мини-вариант на мощното трио Петков-Василев-Лорер

От Facebook профила на Соня Колтуклиева
Продавач на прахосмукачки ръководи милионите на държавната лотария, лесотехник се разпорежда със спортните парцели! Защо ни сполетя тази неволя?! Кирил Петков и Асен Василев крещяха против “калинките ” на ГЕРБ, а докараха кърлежи да смучат държавните пари.

Кой е Венцислав Петков (36 г.), изпълнителен шеф на „ Национална спортна база ” към Министерството на младежта и спорта?

Венцислав Петков беше депутат от „ ИТН ” в 47-я парламент, от 15 декември 2021 година до 9 март 2022 година.Според формалната му биография, Венцислав Петков е инженер от Лесотехническия университет. Ето, какво ми описа за него един от някогашните му другари: „ Венци работеше в Плевен като отговорник на едно момче, бизнесменче, който се занимава със строителство - прави настилки на хотели из българските курорти. Това работеше. За друго не знам. От есента на 2019 година е с Дариана, нормално момиче от Плевен, което продава долни дрехи и чорапи в магазина на Oysho в един софийски мол. ”

Кой е Александър Тодоров (33 г.), изпълнителен шеф на „ Български състезателен тотализатор ”?

Роден е в Хасково, израснал е в Пловдив, постоянно е гостувал на баба си и дядо си в Плевен. Със 100 зора е приключил компетентност „ право ” във Великотърновския университет. В Пловдив е продавал прахосмукачки Karcher и след това е станал народен представител.

Александър Тодоров е депутат в 45-я парламент от 15 април 2021 година до 11 май 2021 година

Подава оставка като народен представител от „ ИТН ” и на 17 февруари 2022 година е вписан като изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор (БСТ). Освобождаването му като народен представител, на 26 януари 2022 година, стана с голям скандал - съгласно депутати от опозицията, той е подписал декларация, че не заема висша обществена служба по закона за КПКОНПИ, преди да е гласувана оставката му в пленарна зала. От ГЕРБ-СДС желаеха прокуратурата да се самосезира и да ревизира дали Александър Тодоров е попълнил декларация с погрешно наличие.

„ БСТ е огромно обществено дружество и е с определяща роля за развиването на българския спорт. То не може да бъде ръководено от лъжци, които не се употребяват с доверието на принципала. Доверието не се гради с мятане на пачки през прозореца на джипката или с игра на карти. Категоричен съм, че всички, които са злоупотребявали с власт, би трябвало да бъдат осъдени ”, написа във Facebook министърът на спорта Радостин Василев.

Лъжци, значи?! А неговите другари Венцислав Петков и Александър Тодоров са задачите в бяло с клончета от маслини…

Според фамилни другари, Руди, Венци и Сашо са другари от деца. „ В началото всички бяха равни, дет’ се вика. После Радостин се дръпна мълниеносно и те започнаха да му висят на врата. Той ги вкара в политиката, назначи ги на високи постове. Правят каквото им каже, без възражения, сляпо му се подчиняват. Руди за Сашо е идол! ”

Руди, Венци и Сашо сами си пускат фотоси в обществените мрежи - от плажа и от празненства, просто да се изфукат, без да допускат какви обществени вреди ще нанесат на своя патрон, който освен влиза с летящ старт в политиката, само че и придобива несъразмерни упоритости за високи постове.

Онзи ден демонстрирах фотоси от тийм-билдинг на адвокатската адвокатска фирма на Радостин Василев, от 14 декември 2019 година, в Барселона, на които тримата другари театралничат или прегърнати, или на маса.

Пословична стана веселбата на Радостин Василев, Венцислав Петков и Александър Тодоров, в компанията на любовниците им, в Mamalouka, Пефкохори, на първия ръкав на Халкидики, на 3 юли, показан в ПИК със фотоси и видео. Популярният бар е обичано място на софийските тузари, които задръстват паркинга с коли Ламборгини, Ролс-Ройс, Мазерати, Порше; вършат се сметки по няколко десетки хиляди евро на вечер.

Компанията на тримата неразделни другари, през юли, се настанява в извънредно атрактивен и безценен комплекс - Aegean Melathron, Kallithea. Цените на двойните стаи с аспект към морето, стартират от 350 евро за нощувка.

В декларациите си пред КПКОНПИ тримата са заявили, надлежно:

Радостин Василев: налични средства - 140 000 лв. и 26 390 евро; годишна данъчна основа от трудови приходи - 4 239 лева; трудови правни отношения отвън заеманата служба - 24 197 лева; годишна данъчна основа за приходи от друга стопанска активност - 89 042 лв..

Венцислав Петков - налични парични средства - 520 000 лева; заем от 11 420 лв., дялове в “Плевен Интертранс ” - 5 000 лв., “Фолксваген Пасат ” от 2017 година, закупен за 3 000 лв..

Александър Тодоров - налични парични средства - 11 000 лв., равнища в гр. Пловдив - 5 дка, купена за 750 лв..

Радостин Василев и Александър Тодоров не са заявили съществуване на коли. Бившият състезателен министър кара джип „ Мерцедес ”, пре-регистриран няколко пъти на името на татко му и на компания. Впрочем, по закон, би трябвало да се заявяват и колите, които се употребяват, без да са персонална благосъстоятелност, като се уточни дали се заплаща наем или е безплатно.

… Триото Руди-Венци-Сашо е някакъв мини-вариант на мощното трио Петков-Василев-Лорер, само че правилото, по който беше построено държавното управление, е еднакъв: приятел-съученик-кум-кумец-любовници-съдружници. Това беше най-бързо провалилото се ръководство в най-новата история на България. Не им давайте втори късмет! Ще доведат България до национална злополука.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР