От Фейсбук профила на писателя Захари КарабашлиевЩе бъда утре в

...
От Фейсбук профила на писателя Захари КарабашлиевЩе бъда утре в
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Бесни са -- цялото президентско войнство русороби...

От Facebook профила на писателя Захари Карабашлиев

Ще бъда на следващия ден в 18:30 пред Президентството. Ще бъдем доста. Няколко думи, въпреки да не искам да си мацам стената... Но всеки несъмнено към този момент е видял по какъв начин тази заран един гневен народен представител от Израждане (съжалявам, само че не трябва да свързваме тези хора с нашето българско Възраждане) се изплю върху някого в Народното събрание.

И преди и това следваше тирада на омразата, такава каквато не съм чувал на никое място в естествена страна, следваха закани за мира в страната, защо ли не, Манол Пейков e описал всичко. Думата ми е -- тази храчка в българското Народно заседание беше в действителност храчка против институцията, против демократичния модел, и най-много против " Съединението прави силата ". Тази храчка ще остане следващата безнаказана демонстрация на една глутница, за която доста от нас предупреждавахме от дълго време.

Бесни са -- цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война, която от дълго време трябваше да е спечелила за 3 дни. И тяхната мощ отслабва всячески. България е най-слабото икономическо звено в Европейския съюз. Но освен -- тук съвсем всичко в съвсем всяка институция е пробито и работи България да се провали. Влачи ни към бездна, това е. Целта на Москва е не да ни притегли към себе си. Целта е да ни ОТКЪСНЕ от Европа и да ни бутне в бездната. Целта е не да ни направи мощни. Целта е да ни отслаби още повече -- с цел да бъдем неприятната витрина на Европа, да сме тези, които всички ще сочат с пръст -- ето какво става, когато се откъснеш от мащехата си Русия. Трябва да бъдеш осъден. Русия губи войната в Украйна. Копейките секват, или по-скоро няма да има за всички, които до момента са били на шланг.

Трудно е. Но остава вярата ми в самостоятелната опозиция. Във всяка пробита структура(МВР, Президентство, службите, сигурно в службите) има почтени и честни персони, които имат съвест и мозък. Аз, персонално имам вяра, че в дадени исторически моменти, те могат да вземат верни решения. Никой не може да те принуди да участваш в мръсотията и лъжата. Солженицин през 1974 приказва за всекидневното присъединяване в лъжата и смирение. Великолепно и фундаментално есе. И заключва " дано тя (лъжата) не владее посредством мен ".

Утрешното спокойно шествие ще бъде значимо.

18:30. Президенството.

Там ще сме.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР