От Фейсбук профила на Лилия Божкова Знам, че Кирил Петков,

...
От Фейсбук профила на Лилия Божкова Знам, че Кирил Петков,
Коментари Харесай

Петков има право да използва услугите на НСО, но дали в предизборна кампания е редно и морално да го прави

От Facebook профила на Лилия Божкова

Знам, че Кирил Петков, като някогашен Министър ръководител на Република България има право да употребява услугите на НСО.

 Това, което не ми е знае се дали в предизборна акция е редно и най-много морално да го прави.

 За Найо и обявата, която си изтри - ще замълча заради ранният час и заради обстоятелството, че всичко, което мога да кажа е нецензурно.

 Изразявам съчувствието си към околните на умрелия в ПТП от вчерашният ден.

 Знам, че в НАРЕДБА № I-141 за изискванията и реда, при които се употребява специфичен режим на придвижване от МПС написа:

Чл. 5. (1) Водачът на моторно транспортно средство със специфичен режим на придвижване може:

1. да минава при забраняващ сигнал на светофара или да минава, без да стопира, при съществуването на пътен знак, който изисква това, само че единствено откакто понижи скоростта задоволително, с цел да извърши това безопасно;

2. да надвишава позволената оптималната скорост на придвижване дотолкоз, доколкото няма да заплаши нечий живот или имущество;

3. да не се преценява с организацията на придвижването, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други средства, когато това се отнася до посоката на придвижването и завиването в избрани направления;

4. да паркира или да престоява без значение от наредбите на Закона за придвижването по пътищата, като през това време той може да подава единствено наследник или червен светлинен сигнал.

(2) Разпоредбите по алинея 1 не освобождават водачите на моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и водачите на съпровожданите от тях коли от отговорностите да ръководят и да се движат по безвреден метод.

 Знам, че в Закона за НСО написа:

Чл. 21. (1) Специализиран превоз в спокойно време се обезпечава на:

1. (изм. - Дъждовни води, бр. 103 от 2018 година, в действие от 01.01.2019 г.) членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, ръководителя на Върховния касационен съд, ръководителя на Върховния административен съд, кмета на столицата;

2. лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател - до 4 години след освобождението им от служба.

(2) На лицата, които са били президенти на Република България, се обезпечава защита при изискванията и по реда на Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България.

(3) При усложнена среда за сигурност по решение на комисията по член 23 на лицата по алинея 1 и 2 се обезпечават и други типове защита.

(4) Специализиран превоз се обезпечава и на представители на друга страна, интернационална организация или институция с сан, подобаващ на ранга на лицата по алинея 1 и 2, когато са на посещаване в Република България.

Чл. 60. (1) Нормалната дълготрайност на работното време на чиновниците от Националната работа за защита е 8 часа. Работната седмица е 5-дневна с естествена дълготрайност на седмичното работно време 40 часа.

(2) За някои категории чиновници, без работещите на смени, се открива ненормиран работен ден. Те са длъжни при нужда да извършват служебните си отговорности и след приключване на постоянното работно време.

Явно това НЕ е задоволително!

 Знам, че режима за надзор на придвижване по пътищата на тежкотоварни коли е друг от този на колите на НСО, само че намирам връзка със протичащото се и считам, че е резонно да се вкара подобен.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР