От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекНе разбирам твърденията, че кандидатурата

...
От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекНе разбирам твърденията, че кандидатурата
Коментари Харесай

Шкварек: Лилков е десен, няма как да „цепи“ гласоподаватели от леви формации като ДБ/ПП/Зелените

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Не разбирам изказванията, че кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София щяла да отдели десни гласове от ППДБ. Това не е ли чист нонсенс? Каква е логиката?

Как цепиш десни гласове от леви партии? При това от огромната, съвременна, лява градска групировка на България. Тази, включваща всички детайли на лявото в едно съвременно общество - Зелените и зеленистите, целокупната ЛГБТ общественост, " правозащитниците ", демократичните медии и НПОта, младите деятели, старите прогресивни преподаватели по университетите и впрочем. От тях ли Лилков ще вземе десни гласове?

Или пък може би " антикомунисти "? От групировката, ръководена единствено и само от водачи, произхождащи от алената аристокрация - Бойкикеви, Мирчеви, Терзиеви... От 5 водачи - 4 са потомствено свързани с върхушката на Българска комунистическа партия или службите на Народна република България - Иванов, Петков, Терзиев и Мирчев, а 1 " единствено " професионално, като млад прокурор в смесените региони по време на Възродителния развой - Атанасов. Партиите, които издигнаха за свое знаме Бойко Рашков, за собствен президент Румен Радев, за собствен кмет предишния път Мая Манолова, а в този момент към този момент непосредствено прибират при себе си районни кметове на Българска социалистическа партия. От тези ли Вили Лилков щял да отдели антикомунистически гласове? Как? Как взимаш антикомунисти от комунистите?

Вили Лилков е десен претендент и като подобен е невероятно да отдели гласоподаватели от леви обединения, каквито са ДБ/ПП/Зелените. Освен в случай че не е останал тук-таме някой доста, но доста тежко комплициран десен човек, гласуващ по неведомите пътища на личната си илюзия за градската левица.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР