От Фейсбук профила на журналиста Кеворк КеворкянНай-после: радост и за

...
От Фейсбук профила на журналиста Кеворк КеворкянНай-после: радост и за
Коментари Харесай

Кеворкян: Три пъти „Ура” - радост и за русофоби, и за русофили

От Facebook профила на журналиста Кеворк Кеворкян

Най-после: наслада и за русофоби, и за русофили

Едните – русофобите – се радват, че Просто Кирчо отряза квитанциите на Русия и Путин.

Три пъти „ Ура ” за този левент.

Другите – русофилите – пък се радват, че въпросният левент въобще не е спрял да купува съветски газ. И към този момент му викат Кирчо Рублата.

Пак три пъти „ Ура ”.

А ние можем да се любуваме на следващия български абсурд: депутинизират България, само че по едно и също време с това тъпчат рубли в джобовете на доверениците си.

Президентът Радев мълчи и някак отегчено чака изборите – вместо да насочи служебните си министри по следите на газовата спекулация, тя най-малко е ясна.

Ето, и Мая Манолова изнесе следващата фактура, която потвърждава далаверата: кирчовци просто надплащат по 30 евро за всеки мегаватчас и по този начин „ депутинизират “.

Това обикновено ли ви се вижда?

Защо търпят тази скотщина, какво чакат всички?

Как не се откри някой да домъкне пред телевизионна камера Просто Кирчо и да го подхване с въпроса – „ Ти за какво купуваш съветски газ с медиатори? “, и да му го зададе 100 пъти - до момента в който лъжите му пресъхнат.

Мирис на газ ли долавяме откъм „ формалните “ медии / малките екрани, че са станали толкоз послушни?

И нахални в това време: в едно предаване прочут специалист се опитваше най-малко в резюме да изясни на публиката истината за спора с руснаците, само че водещата значимо го пресече: „ Газпром “ прекъсна контракта с нас “.

Пльосна тази неистина и даже не примигна.

Така не успяхме да научим пътят на рублите до джобовете на някои тукашни русофоби.

А тъпаците още не могат да вдянат, че в случай че руснаците безпричинно са прекратили контракта, няма да напират да ни завлекат до Парижкия трибунал, където евентуално ще ни ощавят.

Нали нелепата правосъдна министърка все рамене за „ правосъдна промяна “  – ето й един изцяло подобаващ случай, с цел да се затича незабавно при Гешев: някакъв случайник, краткотрайно инсталиран във властта, нарушава отговорностите си към доставчика, смъква страната на колене, след което вкарва в играта особено подбрани медиатори.  Дори един глупак ще схване далаверата – единствено не и правосъдната министърка.

Преди време Кирчо Рублата занесе на Гешев „ доказателства “ за

нечии закононарушения – медийни изявления, копирани от Google.

Газовите фактури обаче са същински и, отвън всичко друго, са и несъмнено доказателство за незаконното рублофилство на кирчовци.

Държавата потъва поради тяхната несръчност – а особено в енергетиката и поради скритото им рублофилство.

И още един щрих към мръсната игра на скритите рубладжии – за това ни подсеща един текст във Facebook на Ваня Григорова, добре известният специалист от „ Подкрепа “. Ето го:

„ ЕС  наложи наказания над съветския нефт. Няколко страни желаеха и получиха дерогация. Т.е. право да не се преценяват със глобите и да не престават да внасят нефт от Русия.

Българската дерогация е най-всеобхватна. През България може да се внасят огромни количества нефт и да се преработват. Въпреки глобите. Това беше контрактувано от държавното управление на „ Продължаваме промяната ”.

Същото държавно управление „ пропусна ” против тези отстъпки за Лукойл да изиска от съветската страна цената на бензина да вземем за пример да не надскача 2,50 лева за българските жители.

Повтарям: „ Продължаваме промяната ” контракти съветският нефт да продължава да се внася, само че НЕ контракти търпима цена за нас “.

Тук е мястото да напомня „ Случаят Дянков “ – с откъс от един мой текст от 2016 година.

„ Навремето го довлякоха чак от Америка за финансов министър.

Той се трансформира небрежно в омразния воин на публиката.

Беше чудноват вид, да вземем за пример - можеше да се майтапи, че приличал на Брад Пит. Излъчваше лудостта на човек, който изведнъж са оставили да се забавлява с цяла страна.

Веднъж сподели, че ще напляска руснаците.

Каза го – и отиде да яде съветски самун в една съветска банка.

Такива са тия видове.

Ето по какъв начин пляска Дянков – изказването му е от 12 септември 2012 година:

„ Ние сме посочили, че не се плашим от руснаците, нито от избрани компании, нито от енергийни колоси. Ако би трябвало, отново ще ги пляскаме ”. 

Така разяснява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков желаната от „ Атомстройекспорт ” наказателна клауза от 1 милиарда евро.

Той дефинира тези претенции като смешни и уточни, че съветската компания е губила много каузи в Европа.

„ Ще изгубят още едно, в случай че тръгнат да се борят с нас.

Добре сме подготвени… просто нямат късмет ”, сподели вицепремиерът.

България загуби делото и беше наказана да заплати

620 милиона евро. Голям кеф е Дянков да те пляска… “

Народът като че ли не може да се насити на мошеници.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР