От Фейсбук профила на журналиста Иван Бакалов И Капитал произвежда

...
От Фейсбук профила на журналиста Иван Бакалов И Капитал произвежда
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Капитал произвежда фейк нюз, при това с апломб

От Facebook профила на журналиста Иван Бакалов

И " Капитал " създава фалшив нюз, освен това с самоувереност.

В последния брой с горделивост са написали, че ПАВЕЦ " Чаира " е " освен това построена напълно след рухването на социализма - след 89-а година ". Мамините те експерти и блюстители за професионални стандарти.

ПАВЕЦ не е построена " напълно " след рухването на комунизма, както те желаят да подчертаят, че сме строили и при демокрацията огромни обекти.

Централата е проектирана в края на 70-те и се строи от към 1980. През 1983 писах репортаж за " Отечествен фронт " като стажант студент. Половината подземна зала беше издигната с тунела до нея, влязох до там по него, върших фотоси. Разхождах се по дъното на строящия се низък язовир, наливаха основите на стената му. Репортажът излезе на първа страница на вестника със заглавие " Строи се най-големият батерия " (заглавието беше от Валери Найденов). Пуснаха го чак 10 години по-късно, през 1993 година И отново бях там да пиша репортаж по свое предпочитание. Японците от " Тошиба ", облечени с едни ватенки до коленете, пуснаха първите две турбини и измерваха някакви данни с два преносимия компютър. В разпадащата се страна енергийният бранш беше най-силен и имаше пари да довърши плана, въпреки и постепенно. Турбините бяха поръчани на " Тошиба " още отпреди. Сегашните поръчаха ремонта им на гаражна компания, не на " Тошиба " и счупиха цялата централа. ПАВЕЦ е планувана като съпътстваща на АЕЦ " Козлодуй ", да употребява остатъка на ток през нощта и да изпомпва назад горе водата от долния язовир.

Този " разказ " на " Капитал " е идеологическа доктрина - не би трябвало да се загатва нещо положително за отречения и опустошен социализъм и да се утвърждава демокрацията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР