От Фейсбук профила на Георги ХаризановНали знаете как /само/ в

...
От Фейсбук профила на Георги ХаризановНали знаете как /само/ в
Коментари Харесай

До създаването на истински изкуствен интелект, а не просто много добър софтуер, има още доста време

От Facebook профила на Георги Харизанов

Нали знаете по какъв начин /само/ в България на всички копирни машини им споделят ксерокси, а на всички високопроходими коли - джипове?

И нали знаете по какъв начин се изяснява на някой чужденец какво е ксерокс коника или джип мерцедес?

В момента сме на същата фаза с AI или изкуствения разсъдък. Кръщава се с “AI ” нa пакост всичко ново, що излезе отдолу под пръстите на програмистите.

ChatGPT да вземем за пример e просто пъклен успешен LLM /large language model/ - програмен продукт, подготвен да схваща и възпроизвежда текст.

Със Сири и Алекса си приказваме от години с глас, та извинете, но няма по какъв начин да е сензация, че в този момент си пишем с някакъв програмен продукт. Да, чете бързо целия интернет и да, подготвен е да връща разбираема и подредена информация. ОК. Браво.

До основаването на същински AI - неестествен <интелект>, а не просто доста добър програмен продукт, има още много време. Което време, бъдете сигурни в това, нямате никакво предпочитание да мине бързо.

Точно тъй като един същински <интелект> ще разсъждава и ще работи самичък, а няма чинно да ви извършва командите. И не съм по никакъв начин уверен, че в действителност желаеме да създадем сходно нещо.

Chill tf down.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР