От Фейсбук профила на Георги ДрагановНакратко ситуацията - през юли

...
От Фейсбук профила на Георги ДрагановНакратко ситуацията - през юли
Коментари Харесай

Управляващите в СО печелят 12 млн. лева за два нови мигрантски центъра

От Facebook профила на Георги Драганов

Накратко обстановката - през юли месец Столична община посредством Комисия към СОС, взема решение да кандидатства по стратегия от чужбина на стойност 12 млн. евро за период от пет години, с цел да построи два центъра за настаняване на мигранти. Тяхната численост е към 300, а възрастта им е от " 3 до 18 години, само че и деца над 18 години ".

Единият център е плануван за ул. " Цар Симеон ". За втория център на процедура всички районни кметове отхвърлят, единствено този на регион " Витоша " господин Зарко Клинков се съгласява да даде остарялата постройка на общината в Княжево, която има 40 стаи.

Преди дни група жители научихме за този проект на общината, който не е минал разискване в самия Столичен общински съвет, не е имало и публично разискване. Естествено, доста хора се ядосаха от това деяние на мрачно и се организира митинг.

Вчера в Княжево се събрахме доста живущи в Район " Витоша ". Дойдоха и кметът на региона, господин Зарко Клинков и главният убеждаващ за концепцията за тези мигрантски центрове, госпожа Бонка Василева от ПП-ДБ. Вчера разгласих тук фрагменти на ядосаната навалица, която беше извънредно прочувствена по техен адрес и ги псуваше, заплашваше и им искаше оставката, като и двамата си потеглиха безусловно преследвани от стотици хора. Безспорно, неприятно прекарване и за двамата, само че за благополучие не се стигна до принуждение.

Вчера кметът на регион " Витоша " съумя въпреки всичко да каже следното нещо - ще има публично разискване на 31 октомври и той даде обещание, че в случай че княжевци не желаят център за мигранти в квартала си, то подобен няма да бъде изработен. Остава в този момент да бъде оповестено къде и от какъв брой часа ще е разискването, с цел да приключим въпроса с този център.

За да се измъкнат от грозната обстановка, от " Спаси София " започнаха да пазят своя кмет с една безумна неистина - че не ставало дума за 300 мигранти, а за... 8 деца и по какъв начин, видите ли, ние сме едни коравосърдечни, зли, мразещи, тъпи, елементарни ганьовци, които вършат това надали не инцидентно и от неведение. Сред главните разпространители на тази неистина е водачът на " Спаси София " господин Boris Bonev, който не може да каже за какво за 8 мигранти са нужни 12 млн. евро и две големи здания.

Остава въпросът с втория център - за него ще има митинг в сряда, 16 октомври, от 18:00 часа, пред постройката на регион " Оборище ". Протестът е не-партиен, цивилен и задачата му е само и единствено благосъстоянието на жителите на София и техните деца.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР