От Фейсбук профила на д-р Аспарух Илиев Поредна тема, която

...
От Фейсбук профила на д-р Аспарух Илиев Поредна тема, която
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Преди да преминете към кето-диета да се консултирате със специалист

От Facebook профила на доктор Аспарух Илиев

Поредна тематика, която докара до страсти в един конгрес след доброжелателен отговор от моя страна на заложен към мен въпрос за нещо, което всеки е чувал - кето-диетата. Просто се срещнах с научния консенсус и го споделих - диетата има резултат, само че крие опасности при хора с хронични заболявания на бъбреци, черен дроб, диабет вид 1 и други. Т.е. това е потребна диета с известни опасности, обаче, подобаваща главно за здрави хора (и за хора с някои заболявания като диабет вид 2, само че единствено при избрани случаи).

Това е хранене, при което се понижава до най-малко потреблението на въглехидрати, а се натъртва на мазнини и белтъци. Естествено, нашият метаболизъм не е оптимално нагоден единствено към мазнини като единствен източник на сила, по тази причина и обмяната на веществата се " прекатурва ", насочвайки се към кетоните, получени от мазнини, като източник на сила. В тялото кетоните са „ спешен “ източник на сила.

Гликогенните ресурси („ спешните “ въглехидрати) понижават, което води до бърза загуба на няколко кг - известно обезводняване също настава. Американската гилдия по кардиология и други професионални сдружения предлагат оптималната нерешителност при тази диета, тъй като може както да докара до затруднения, в случай че не сте здрави, по този начин и да натрупа в организма „ неприятни “ мазнини, които не са източник на кетони, само че се одобряват при нарасналото количество общи мазнини.

Това води до риск от ускорена атеросклероза. Проучване, показано при започване на годината на годишната конференция на АСС, демонстрира, че хората на кето-диета имат и подсилен риск от сърдечно-съдови произшествия (препратка в коментар). Добре е преди да преминете към кето-диета да се консултирате със експерт.

Най-добрата диета си остава намаляването на общото количество храна при уравновесено съответствие на главните детайли.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР