От Фейсбук профила на бившия съучредител на СДС Петко СимеоновОнова,

...
От Фейсбук профила на бившия съучредител на СДС Петко СимеоновОнова,
Коментари Харесай

Ако не е този Путин, ще бъде друг. Русия е изолирана от Европа, предстои ѝ напрягане да не стане китайска провинция

От Facebook профила на някогашния съучредител на Съюз на демократичните сили Петко Симеонов

Онова, което беше ясно още в първите месеци на съветската експанзия в Украйна, че би трябвало да се върви към договаряния и мир, през днешния ден все по-често се загатва от западни анализатори. Дано се тръгне към мир в тази война! Да се спре месомелачката на украински и съветски мъже, да се приключи разрушаването и обезлюдяването на Украйна!

Временният резултат от войната е: стотици хиляди починали, стотици хиляди трайни инвалиди, милиони хора с психологични контузии, безчет сираци, стотици изцяло разрушени селища, десетки хиляди отчасти разрушени, стотици извадени от строя индустриални обекти, тежко повредена инфраструктура на цяла Украйна, загуба на територии...

Предстои възобновяване, което се пресмята на 486 милиарда щатски $. Естествено е, че Европейски Съюз ще бъде главният донор. Европейски Съюз ще дава пари и работна ръка. Това е по-добре, в сравнение с войната да продължава с неразбираеми развития и крайни изходи.

Досегашният резултат на войната докара до темпово връщане на Русия към нейното историческо положение: полуазиатска деспотия. Ако не е този Путин, отпред ще бъде различен Путин. Вместо цар-батюшка, ще имат президент-батюшка. В интернационален проект Русия (с нейните суровини) е за дълго изолирана от Европа и е в съюз с Китай. Предстои ѝ напъване да не стане китайска провинция, което не би било радостно за Европа, само че че ще бъде суровинен придатък на Китай, е явно. Западът не печели от това!

Центърът на мощ Китай-Русия-Иран-Северна Корея евентуално ще се оформи официално това лято след срещата на БРИКС в Казан.

Какви са последствията от войната за Украйна, с изключение на загуба на хора, територия и доста опустошения? Още е рано да се преценя и планува каквото и да е. Дано неизбежните договаряния и мир отворят пътища за нейното възобновяване и развиване.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР