От Фейсбук профила на актрисата Яна МариноваЗа първи път си

...
От Фейсбук профила на актрисата Яна МариноваЗа първи път си
Коментари Харесай

Яна Маринова: Животните завладяват територии, за да запазят баланса в природата. Животните с човешки инструментариум - за да рушат баланса за своя полза

От Facebook профила на актрисата Яна Маринова

За първи път си споделям мнението за Оскарите, тъй като в никакъв случай не съм имала самочувствието да го върша. Но в този момент зная, че имам изгаряща потребност да кажа следното:

Невероятна Ема Стоун, необикновен Килиан Мърфи и всички наградени създатели и филми, само че аз съм тотално разрушена откогато гледах „ Убийците на цветната луна “. Това се случва едно към едно сега. „ Бием “ се против незабележим зложелател. Такъв, който се е изхитрил да споделя верните думи с най-искреното изражение, както го прави във кино лентата героят на Леонардо Ди Каприо и героят на Робърт Де Ниро в писмата си към индианците най-после.

Хората, които ни вредят напълно умишлено, си имат вяра на 100%, че го вършат, тъй като имат това право, щом им се получава. И щом същинските индивиди са не запомнили да мислят за общността си и превантивно да се пазят от враговете си. Преди се опасявах да го кажа, само че в този момент към този момент не - голяма част от двукраките са просто животни, които работят с човешки способи. Но поради естествено алчния човешки разум избират да употребяват единствено качествата на животните, които им трябват за оцеляване и завземане на територии.

Но в случай че животните го вършат, с цел да запазят салдото в природата, то животните с човешки инструментариум го вършат, с цел да разрушават салдото за своя изгода на момента. Те нямат съзнанието, че всичко ще се заплати по-късно от децата им, а постоянно и от самите тях като възрастни и безпомощни. Няма това схващане, тъй като нямат съвест. Тоест - не са индивиди.

А тези, които имаме това схващане и съвест би трябвало да спрем, да ги съжаляваме, когато си получават заслуженото. Но не да ненавиждаме децата им, а да обичаме своите и да ги учим на това, което сме осъзнали, с цел да не стават като тях. И най-важното - да не се разплуваме в безмозъчно удовлетворение от краткотрайния си триумф. Колелото се върти. Затова сме мислещи, с цел да разбираме в какъв интервал сме, и като индивиди да измисляме по какъв начин да побеждаваме природата на животното. И какво е нужно да бъде направено, с цел да оцелеем тъкмо в този миг. А не да се отчайваме, навеждаме, пропиваме и упрекваме, че ние сме отговорни. Да, един субект без съвест, постоянно ще те убеди, че ти си отговорен. Как можеш да го победиш? Като помислиш, би ли разрешил някой да манипулира по този начин детето ти!?

За мен Оскар за огледално отразяване на най-актуалния и наболял проблем в днешно време е „ Убийците на цветната Луна “.

Още един филм с блестящо отличаване на казуса индивиди, които са не запомнили да оцеляват и животни, придобили най-ниските човешки качества е „ Saltburn “. Може да го гледате в Netflix. Актьорската игра - върховен пилотаж.

Псп: НЯМА ДА СТАВАМ ПОЛИТИК. Нормален човек съм, който има потребност да приказва. Като всички нас. И това е различен проблем. Винаги има прикрит смисъл. Нямам прикрит смисъл. Имам неспособност да намеря задоволително хора като себе си, с цел да се усещам естествена.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР