От Фейсбук на журналиста Соня Колтуклиева:Тъпи кифли, облечени като шантонерки;

...
От Фейсбук на журналиста Соня Колтуклиева:Тъпи кифли, облечени като шантонерки;
Коментари Харесай

Семейство Лорер се фука с шампанско за 130 лева, докато българите умират на опашка за олио

От Facebook на журналиста Соня Колтуклиева:

Тъпи кифли, облечени като шантонерки; примитивни фукли и цинични търгаши налазиха властта – гибел онлайн за едни и шампанско за други.

Денят, в който цяла България беше потресена от гибелта на 77-годишен мъж, задушен на опашка за олио, а обществените мрежи завряха от потресващи видео-разкази за блъсканици в „ Кауфланд “, началничката на кабинета на вицепремиера Асен Василев и брачна половинка на министъра на нововъведенията Даниел Лорер – Виолета, се похвали във Facebook на британски език, че в събота вечер са се събрали у дома всички, готвят и се радват на живота, който може да бъде и по-добър, само че не доста. Излиянията на милионерката Лорер са илюстрирани уместно за претенциите й.

Белгийските шоколадови бонбони Neuhaus Timeless Masterpieces рядко се намират в България, цената им е 55 евро (110 лева) за кутия. Шампанското Taittinger Brut коства 130 лева…

Имали бол парѝ – да̀ли, би споделил досадѐният от комплексарски мурафети земляк. Само че в последно време българинът е уплашен, ядосан, скорострелно обедняващ и изплашен какви ли несгоди ще му донесе утрешният ден.

В дни на бедствия и недостиг, ръководещите би трябвало да дават образец за невзискателност, да засвидетелстват угриженост и съпричастност. От кумова сра̀ма, най-малко.

Кой политик се фука обществено с благоприятни условия и висок стандарт на фона на мизерстващите, за които би трябвало да се погрижи?! Кой – примитивният, безчовечният и наглият.

Те са на държавна заплата. И никой не се е отказал от нея!

Ето я на̀ смяната! Дойдоха на власт алчни и пошли лицемери: подредиха се на държавната софра родственици, съученици, другари, любовници…По коридорите на властта се щурат безобразно невъзпитани кифли: Калина Константинова се хили дебелашки в пленарна зала, върви из министерски съвет облечена като шантонерка; дружно с колежките си се кикерчи в редица за кан-кан на премиерата на филм за самоубила се невръстна поетеса, а външната министърка Теодора Генчовска се тѐпка невнятно по време на катастрофична международна рецесия.

Онзи, който даде 300 000 лв. да стане министър и единственото, което измъдри за българския превоз е аероплан до Скопие и сервирането на вино в кимезарниците, наречени влакове, високомерно упреква хората, блъскащи се като животни за бутилка олио на промоционална цена – е, да, де, но Николай Събев, който върви с шапка за 1000 лв., по какъв начин може да разбере някого, който няма даже по 10 лв. дневно за храна?!

Даниел Лорер цепи мрака с мъдри мисли като тази: инфлацията ще намалее към края на годината, в случай че въобще намалее. А дотогава – каскадно нарастване на цените за едни и шампанско с шоколадови бонбони за други.

Кирил Петков, завалията, като знае какъв брой е скъпо всичко в България, гледа да понамаже в чужбина нещо на облага, та си стиска чашата с напитка, даже когато подтичква около Урсула фон дер Лайен в двореца „ Версай “.

Жалък писък се носи откъм ръководещия сбироток! Не вярвайте на тези, които ви манипулират с цените, не се подвеждайте по спекулантите и техните кукловоди, викат. Не, бе, на вас не имат вяра хората, на вас, некадърници клети. А вие самите вярвате ли си?!

….Какво ни пристигна до главата, Божеее!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР