От Европейския парламент се изказаха остро срещу начина, по който

...
От Европейския парламент се изказаха остро срещу начина, по който
Коментари Харесай

ЕП може да блокира сделката за Brexit

От Европейския парламент се изрекоха остро против метода, по който английското държавно управление води договарянията за излизане от Европейски Съюз, заяви The Telegraph.

Това стана ясно от отворено писмо на основния договарящ за Brexit от страна на Европейски Съюз Ги Верхофстад.

В рамките на предлагането на Лондон жители на страни от Европейски Съюз, които живеят във Англия в продължение на най-малко пет години, ще получат непрекъснати права на живущи, каквато беше практиката до момента. Но, също като имигрантите отвън Европейски Съюз в този момент, те ще изгубят правото си да гласоподават на локални избори във Англия и ще бъдат задължени да изкарват най-малко минимална заплата, с цел да могат да доведат в страната членове на своето семейство.

Вехофстад акцентира, че Екологичен потенциал резервира правото си да отхвърли предлагането, в случай че то прави европейските жители по-малко привилегировани, от колкото са в този момент.

Документът слага под въпрос комплицирания развой на кандидатстване, първо за условията за престояване, и на второ място – за „ уредения статут”- обстановка, която би направила Англия „ първенец на бюрокрацията”.

Според Верхофстад Англия основава „ втора класа жители “. Водят се договаряния и за таксите на европейски студенти, които учат в английски университети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР