От етапите на реализация на опита за покушение срещу главния

...
От етапите на реализация на опита за покушение срещу главния
Коментари Харесай

Генерал-майор Румен Ралчев: Фаталното е, че няма никакъв сигнал за атентата срещу Иван Гешев

От стадиите на реализация на опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев прозира и професионализъм, и аматьорска работа, само че съдбовното е, че няма никакъв сигнал от ДАНС, ГДБОП и националната полиция. Това съобщи военачалник майор Румен Ралчев - ръководител на Управителния съвет на Национална работа " Безопасност и защита " и някогашен чиновник на Националната работа за защита (НСО).

" Целият атентат, който е осъществен, влиза в раздела " типови обстановки ". Това е типова обстановка, в която се реагира общоприетоо. Станалото на този завой в действителност има предистория. Създаването на организация за слагане на взривно устройство е комплициран развой. И в случай че са налице всички условия, които по принцип са причинност в целия свят, то тогава има няколко групи или най-малко детайли на групи, подготвящи цялото нещо. Мозъчният концерн, който основава изискванията и дава заповеди по кое време и къде да се взриви. Подготовката на взривното устройство. Поставянето на взривното устройство. Във всички тези детайли някъде прозира по-голям професионализъм, някъде - аматьорска работа. Защото, в случай че всичко беше както би трябвало, за жалост, резултатът щеше да бъде доста драматичен. Именно тези детайли на подготовката са изпуснати от способените органи, които се занимават особено с това. Това не е НСО. Това е ДАНС, това ГДБОП, това е националната полиция. Те са задължени да обезпечават осведомително Националната работа за защита. Най-фаталното в тази ситуация е, че нямаме никакъв сигнал. По голямото леке, което е хвърлено върху България по целия свят, тъй като всички терористични опити се учат. Ние към този момент влязохме в един учебник. Да, за благополучие, с несполучлив опит ", съобщи Румен Ралчев в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Има протокол, който се съблюдава постоянно при такива случаи. Ако имаме случай на убита жена, първото нещо, което се прави, е да се разпита брачният партньор. И по този начин нататък. Не се и колебая, че ще се подходи безусловно професионално. ще има разпити на целия екип - освен НСО, а всички, които са свързани осведомително, с цел да се разбере от кое място е изтекла информацията за маршрута. Но не е била загадка срещата на основния прокурор с тези младши прокурори. Тя не е траяла 20 минути, била е задоволително дълго време. Тъй като става дума за огромна група хора, осведомителният поток очевидно е имал опция да бъде затулен ", сподели Румен Ралчев по тематиката с приключването на информация за маршрута на Гешев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР