От есента жертвите на домашно насилие ще могат да се

...
От есента жертвите на домашно насилие ще могат да се
Коментари Харесай

Европейска държава въвежда отпуск за жертви на домашно насилие

От есента жертвите на домашно принуждение ще могат да се възползват от пет дни заплатен отпуск, без да се постанова да показват доказателства на работодателя си. В Ирландия министърът на равенството Родерик О`Горман разгласи идното въвеждане на специфичен отпуск за жертвите на домашно принуждение. Той твърди, че тази авангардна мярка съставлява „ опцията да се потърси помощ, без да има каквото и да е влияние върху заетостта и приходите “.
Прочетете още
„ Ние ще бъдем една от първите европейски страни, които ще вкарат заплатен отпуск за жертвите на домашно принуждение. Борбата против домашното принуждение е приоритет на държавното управление и на екологичната партия “, изяснява министърът пред ирландското радио RTÉ.

Практическите детайлности за тази нова мярка скоро ще бъдат разкрити, откакто бъдат финализирани от благотворителната организация Women`s Aid. Всеки чиновник ще може да изиска този съответен отпуск, без да е належащо да дава доказателство. Поради това държавното управление желае да опрости процеса допустимо най-вече, с цел да се възползва от него.

Тази мярка е според Закона за баланс сред професионалния и персоналния живот . Родерик О`Горман предизвестява за връзката, която може да съществува сред домашното принуждение и бедността. За него е належащо жертвата да може да си вземе отпуск и да получи поддръжка, без да се опасява от загуба на приходите си. Всеки чиновник ще може да го изиска, без да е належащо да показва доказателства.

„ Признавайки, че това е нова и новаторска самодейност, ние ще я преразгледаме след две години, с цел да оценим нейното приемане и успеваемост “, изяснява най-после министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР