От електроенергийната система на страната на 24 септември ще бъде

...
От електроенергийната система на страната на 24 септември ще бъде
Коментари Харесай

Шести блок на АЕЦ Козлодуй спира за планов ремонт

От електроенергийната система на страната на 24 септември ще бъде изключен шести енергоблок на атомната електроцентрала " Козлодуй ", оповестиха от сдружението. Тогава, според графика за натоварване на АЕЦ " Козлодуй " и координирано с " Електроенергиен систематичен оператор ", ще стартира плановият годишен ремонт на блока.

За сполучливото протичане на плануваните в ремонтната стратегия действия, са подсигурени нужните запаси, аварийни елементи и задоволително на брой дипломиран личен състав. Целта е обезпечаване на безвредната употреба на нуклеарните мощности и гарантиране на надеждни и постоянни енергийни доставки през есенно-зимния интервал, показват от АЕЦ " Козлодуй ".

Предстои реализирането на презареждане на реактора със свежо нуклеарно гориво за новата горивна акция, профилактика на оборудването на шести блок, функционални тествания и инспекции, профилирани инспекции. Ще продължи и осъществяването на плануваните ограничения, свързани с дълготрайната употреба.

Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да завърши в края на месец октомври, прецизират от АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР