От една страна това, че външният дълг е под ограничението

...
От една страна това, че външният дълг е под ограничението
Коментари Харесай

Румен Гечев: Няма защо да се хвалим с това, че сме в първите три страни в Европа с по-нисък дълг

От една страна това, че външният дълг е под ограничаването от 60% от Брутният вътрешен продукт е добре, само че няма за какво да се хвалим с това, че сме в първите три страни в Европа с по-нисък дълг. Добре е да се хвалим, в случай че сме в първите три страни в Европа по витален стандарт, защото самичък по себе си делът на дълга в Брутният вътрешен продукт не значи нищо. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в сутрепния блок на Българска национална телевизия.

"Същият дълг в Брутният вътрешен продукт имат Бангладеш и Демократична република Конго, а доста по-нисък дял в Брутният вътрешен продукт имат Екваториална Гвинея, Гватемала, Либерия, Парагвай, Таджикистан и Узбекистан. Това значи, че на никое място по света макроикономистите не дефинират виталния стандарт като дял на дълга в Брутният вътрешен продукт ", добави той.

"Умните страни си поддържат дълга в границите на рестриктивните мерки, страната вкарва повече запаси в стопанската система посредством обществено частно партньорство и развиват националната си стопанска система. Дългът би трябвало да бъде следен, само че и употребен рационално ", сподели още по тематиката депутатът от Българска социалистическа партия.

"Когато страната взима задължения и ги влага посредством пазарни принадлежности дружно с частния бизнес - тогава резултатът е позитивен. Всичко е въпрос на доза и планове. Почти 30 години България няма дълготрайна икономическа стратегия за развиване ", приключи Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР