От една до три години затвор заплашва шофьорите, ако при

...
От една до три години затвор заплашва шофьорите, ако при
Коментари Харесай

До три години затвор, ако шофьор откаже тест за дрога


От една до три години затвор заплашва водачите, в случай че при инспекция на пътя откажат проба на опиати. Към момента отхвърли се води административно нарушаване и има санкция. Това взеха решение депутатите в транспортната комисия в Народното събрание, откакто одобриха на първо четене промени в Наказателния кодекс, импортирани от група депутати от ГЕРБ. Информацията е на „ 24 часа “.

Гласувано беше и да отпадне синия ваучър към шофьорската брошура.

Приети бяха и други два законопроекта за смяна в Наказателния кодекс, импортирани от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, съгласно част от измененията, в които се анулира условната присъда и се отстранява паричната гаранция за пияни и дрогирани водачи.

Междувременно Народното събрание одобри на първо четене шест законопроекта за промени на Закона за пътищата, импортирани от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Демократична България, Политическа партия и " Възраждане ", с които се облекчава санкционният режим при неточности при закупуване на винетните стикери и тол таксите.

Предвижда се процедура, посредством която притежателите или ползвателите на транспортни средства, за които се дължат тол такси за използването на платената пътна мрежа, да бъдат навреме осведомени по отношение на погрешно декларирани тол данни или незаплатени тол такси.

Прието бе и водачите, закупили дълготрайно винетка, да се известява два пъти - 14 дни и два дни преди приключването ѝ по електронен път. Определен бе и налаганият размер на санкциите за неплатена електронна винетка в границите на една година да е най-много три пъти.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР