От другата седмица започваме срещи с нашите евродепутати, политици, за

...
От другата седмица започваме срещи с нашите евродепутати, политици, за
Коментари Харесай

Превозвач даде пример как партньорите от ЕС искат да крадат български шофьори

От другата седмица започваме срещи с нашите евродепутати, политици, с цел да могат да обяснят на всички свои сътрудници по политически фамилии, с цел да реализираме резултат в Европейския парламент, който да ни удовлетворява. Това съобщи ръководителят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев пред Българска национална телевизия, визирайки така наречен пакет „ Мобилност”.
Според Арабаджиев изрично ставало дума за „ кражба на бизнес”. Той цитира публикация на немска транспортна камара, в която се обяснявало, че в Германия нямало задоволително водачи и специалността трябвало да се направи по-привлекателна за чужденци, преди всичко от страни-членки на Европейски Съюз. Като образец за „ тактиката на кражба на кадри” превозвачът даде предлагането за следния текст – да може водачите на четири седмици да се връщат да почиват или вкъщи, или в офиса на съответната компания. Ако има една компания офиси в Германия, а водачът е родом от България, къде ще е по-удобно да се върне да почива от позиция на работата, попита Арабаджиев.
Искаме 45-часовата отмора да може да се употребява „ на борда на транспортното средство” на паркингите за камиони, които занапред би трябвало да се изградят като брой в Европа, с цел да удовлетворят всички транспортни компании. Дотогава да важат сегашните правила за отмора, изясни Арабаджиев от какво няма да правят отстъпка българските превозвачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР