От древни времена черният пипер се използва не само в

...
От древни времена черният пипер се използва не само в
Коментари Харесай

Черният пипер има неочаквани свойства

От антични времена черният пипер се употребява освен в кулинарията, само че и в медицината. Особено скъпа я прави изобилието от витамин С. Подправката работи като натурален антибиотик, защищава от инфекции и разнообразни болести.

Експертите също по този начин споделят, че пиперът не разрешава на мастните кафези да порастват и в това време работи като изгаряне на мазнини.

Какви други потребни свойства има подправката и кой не би трябвало да я прибавя в храната? 

Родното място на черният пипер е Индия. Подправката наподобява напълно друго от по-познатите ни люти чушки. Всъщност това са единствено сушени плодове на шубрак с размер на грахово зърно.

Продуктът е богат на фибри, съдържа желязо, калций, магнезий и доста други потребни детайли. Черният пипер се употребява от епохи за лекуване. Както отбелязва турският вестник Sabah, подправката оказва помощ за решение на проблеми със съня, усъвършенства храносмилането, отстранява зъбобол и язви в устата.

Смята се също, че подправката може да бъде потребна за отслабващи хора. Чушките съдържат алкалоида пиперин. Между другото, точно той ви кара да кихате, когато доближите подправката до носа си. Според специалисти пиперинът предотвратява растежа на мастните кафези и форсира процеса на изгаряне на мазнини.

Зърната черен пипер прочистват стомаха и червата, добавя изданието. Подправката отслабва желанието за пушене. 

Кой не може да яде черен пипер? Въпреки че не е чили, въпреки всичко е пикантна фалшификация. Заради това от време на време може да аргументи киселини. Не се предлага на хора с сензитивен корем. Не се предлага да се прибавя към ястия за бременни дами./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР