Oт ДПС ще подкрепят направеното предложение от Министерския съвет за

...
Oт ДПС ще подкрепят направеното предложение от Министерския съвет за
Коментари Харесай

Депутати спорят извънредното положение дали да е до 30 април или до 13 май

Движение за права и свободи ще поддържат направеното предложение от Министерския съвет за удължение на изключителното състояние, разгласи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание. В България 69 на 1 милион са откритите инфектирани и двама на 1 милион са умрелите от ковид . Почти два пъти по-малко са откритите инфектирани в България и три пъти и половина са умрелите спрямо другите страни, заключи той.

" Взетите ограничения правят работа . Доколкото за общата информация и нужните ограничения - може би има учредения за рецензия и за това ние ще подкрепим удължение на периода за изключителното състояние. Карантината дава резултати, само че за финансовите, икономическите и обществените ограничения какви и по какъв начин да бъдат, е необходим разбор и трябват данни от изпълнителната власт ", сподели още той.

Красимир Янков от Българска социалистическа партия уточни, че при въведената система няма никакви преимущества в интерес на обществото. На изключителното състояние, което беше въведено, единствено пълномощията на ръководещите са изключителни , уточни той и добави, че основната дума са заеми. Налице били отчетливи заключения - национално произвеждане на артикули. За това той приканва неотложно да се спре безумието, с което се ГЕРБ ръководи . " Закрийте щаба и да се вкара в деяние Национален проект на Република България в подготвеност за грипна зараза ", настоя Янков.

Според Корнелия Нинова държавното управление желало безсрочна тирания . Другото предложение било да се направи разбор на резултатите, на потребностите, да пристигна Министерски съвет да регистрира и да каже от какво има потребност - това е другият смисъл на срочното предложение за удължение на изключителното състояние, сподели тя.

Освен Българска социалистическа партия, от Вътрешна македонска революционна организация също желаят по-кратко изключително състояние.

Войводите оферират публицистична корекция на постановлението за удължение на изключителното състояние, където вместо 13 май да се запише 30 април . За това се разгласи депутатът Александър Сиди по време на дебатите в Народното събрание.

Вътрешна македонска революционна организация поддържат напъните на държавното управление за справяне с рецесията с ковид и признават, че сме съумели към този момент да удържим тежкото състояние. Сиди обаче настоя, че претекстовете на държавното управление за удължение са една страничка, няма явен разбор, няма и разбор за ескалиращата безработица и тежката обществена криз а, която се задава.

Днес е 3 април и има задоволително време, с цел да намерим верните решения и да се откри метод да бъдат предпазени уязвимите групи, акцентира Александър Сиди.

От " Воля " пък настояха да се вкара безсрочно изключително състояние . В пленарната зала са увеличи напрежението сред Веселин Марешки и народен представител от Българска социалистическа партия с разменени реплики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР