От Донецката народна република съобщават, че отбраната на Въоръжените сили

...
От Донецката народна република съобщават, че отбраната на Въоръжените сили
Коментари Харесай

У Зеленски в Донбас остана само последната линия на отбрана

От Донецката национална република оповестяват, че защитата на Въоръжените сили на Украйна в град Северск е пробита. И от него, в случай че вземете кола, можете да стигнете до известния Славянск за по-малко от час - към този момент единствено на доктрина. Пропагандистите на " Незалежната " от другата страна излъчват, че " колаборационистите и окупаторите " сякаш се надяват да завладяват Славянск и тогава " цяла Украйна ще падне ". Не се знае дали цялата, само че цялостното освобождение от киевския режим на Донецка област ще бъде по-близо.

Разбира се, има нещо мистично в града с име, напомнящо за „ популярност “ и „ славяни “. Но преди да отидете в Славянск, ще би трябвало да се закрепите в Северск. Не по този начин от дълго време, откакто взехме Северодонецк с Лисичанск, евентуално е допустимо да помислим да създадем същото с агломерацията Славянск-Краматорск. Въпреки че преди тези, стоящи в редичка градове, към момента ни чака преобладаващата височина в региона на Николаевка. От нея също ще би трябвало да се извърли врага.

Според военния специалист Михаил Александров не си коства да се надяваме, че ще превземем Славянск преди есента:

- Напредъкът е много муден. Тактиката, употребена освен това, наподобява рационална - опитваме се да понижим броя на загубите на персонален състав за единица време. Но защото интервенцията се проточи към този момент шест месеца, поражда въпросът: в случай че я бяхме приключили по-бързо с по-големи сили, щяхме ли да имаме повече или по-малко загуби?

Опитът от дейностите на нашите известни военачалници от предишното идва на разум: Жуков, Василевски, Ватутин. Те нанесоха мощни, режещи удари на нацистите от предишното с огромни сили, обкръжиха и унищожиха врага. Правилно ли е определена настоящата тактика за водене на война? Това предизвика размисъл.

Мисля, че неслучайно неотдавна се организира съвещание на Съвета за сигурност, на което министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува за хода на специфичната интервенция.

- Още в самото начало на спецоперацията Върховният главнокомандващ беше осведомен за сирийските доброволци, само че до момента не сме чули за тях.

- Всичко завърши на равнище диалози. Трябва да увеличим размера на личните си въоръжени сили. Опитът от спецоперацията ясно демонстрира, че намаляването на числеността на армията не е изцяло целесъобразно решение. И ние имаме такава численост, като че ли живеем в спокойно време.

Разформировани са така наречен " кадрирани дивизии " на щат " В " и " Г ". Припомняме, че има общо четири такива положения: „ А” е изцяло оборудвана дивизия, положение „ Б” е 60-80% със период на подготвеност от 4 до 10 дни. А от дивизиите със период на подготвеност до един месец в миналото взеха решение да спестят пари. Тук всичко влиза в деяние.

- Но след спецоперацията или по време на нейното осъществяване могат да се създадат някои заключения. Като чисто миролюбив човек въпреки всичко стигам до извода, че когато Славянск беше предаден с боеве през 2014 година, бранителите му в Донбас тогава изглеждаха като шепа партизани, а в този момент съюзническите сили наподобяват по-професионално.

— Тогава нямаше непрекъсната фронтова линия, действаха разпръснати групи, най-малко от страната на Донецк. Известният Стрелков разказва в детайли по какъв начин няма помощ и по какъв начин е заставен да изтегли хората си, с цел да не загинат без оръжие и муниции. Тогава армията на бранителите на Донбас, несъмнено, беше друга, само че армията на Украйна също беше друга.

Сега тази войска - най-малко нейните кадрови елементи - демонстрират задоволителна подготвеност за ефикасна опозиция. Те употребяват новобранците като " пушечно месо " - това, несъмнено, е някакво безчовечие. Но в случай че ги ударим с огромни сили, като ги тласкаме в обграждане, тогава те няма да могат да седят зад тила на отбраняващите се, тогава всеки, по цялата дължина на отбранителната линия, ще получи своето. Според мен би трябвало да създадем корекции в нашата тактика в Украйна.

- Местното военно управление твърди, че Северск е ключът към Славянск.

- Не мисля. Лично на мен ми се коства, че би трябвало да нанесем удар от север към Изюм. Всички тези приказки за " окопани украинци " са празни съгласно мен. В последна сметка, в случай че атакувате от север, няма огромни обитаеми места по пътя към Славянск. Да, това е гориста околност, само че напролет казусът със „ зеленината “ към момента не беше зародил.

Но по някаква причина нашите хора не желаят да нападат там. Защо е огромният въпрос. Може би се надяват доброволците от Донецк и Луганск да свършат главната работа? Но не толкоз от дълго време, в началните стадии на интервенцията, видяхме по телевизионните репортажи бойците на милицията в Донецк и Луганск с пушки Мосин на раменете, със старите руски каски на главите.

Има доста въпроси, които изискват отговори.

Нека припишем всичко това на нараснала секретност. “

- За какво е секретността? Обясненията за обстрела на атомната електроцентрала в Запорожие и други сходни събития са на милостта на подчинени, които вършат някакви публични изказвания за това.

- Ако Славянск бъде високомерен, това ще помогне ли вследствие на многострадалния Донецк? Ще бъде ли допустимо най-сетне да се изтегли врагът от стените му, с цел да спре обстрелът, или Славянск, който е на север, няма нищо общо с южен Донецк и тези градове са стратегически всеки самичък за себе си?

- Славянск няма доста общо с това, което се случва в Донецк, където обстрелът се прави основно от Авдиевка, където също би трябвало да се работи по-интензивно.

Още преди началото на специфична военна интервенция писах по какъв начин съгласно мен би трябвало да се организира тя. Надявах се, че ще бъде нанесен мощен удар от север от Изюм до Павлоград и от юг по Днепър. Тогава щяхме да обкръжим цялата формация на въоръжените сили на Украйна в Донбас.

Имате поради огромно стратегическо обграждане?

- Да, и трябваше да се извърши с огромни сили. Но двеста хиляди за това, коства ми се, биха били задоволителни. Защо това не е направено не е напълно ясно.

Вместо една огромна, създадоха няколко дребни.

- По принцип това бяха полуобкръжения. И ние също по този начин натискахме челно в мощно укрепените региони в Пески и Авдиевка.

- Може би това има някакъв геополитически смисъл? В последна сметка Европа става все по-зле, остава без евтини запаси, а Украйна дружно с нея ще замръзнат до зимата. Ще се осъществен ли сходни прогнози?

— Ако се вземат поради съображенията, че отлагането на спецоперацията изтощава Запада и Украйна, може би в това има някакъв смисъл.

Може би те също по този начин желаят да смелят главните елементи на въоръжените сили на Украйна в Донбас, тъй че по-късно да нямат сили да пазят други региони. В последна сметка те не ни изясняват позицията на нашето военно и политическо управление и това основава неразбираема обстановка – не е ясно какво чакаме.

Военният специалист, полковник в оставка Виктор Литовкин, счита, че Славянск сигурно ще бъде високомерен в идващите няколко седмици:

Седмица по-рано, седмица по-късно, няма значение. Да, напредването е постепенно, тъй като би трябвало да се биете с военни елементи, които разполагат артилерийските си батареи в жилищни региони – това е първото нещо. Не постоянно е допустимо да се употребяват самолети и ракети върху тях. Второ, пред нас е добре оборудвана защита в инженерно отношение. И трето, имаме малко персонален състав спрямо украинската войска.

- Всъщност по всички правила на военната просвета би трябвало да има три пъти повече нападатели, а най-добре пет пъти повече. И въпреки всичко смятате ли, че в сложни условия за няколко седмици ще изминем разстояние, което може да се измине с кола за час?

- До завладяването на Славянск остават три-четири седмици. Няма значение дали е седмица по-рано или седмица по-късно. Основното е, че този град ще бъде освободен доста скоро.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР