От днешна гледна точка OMV не очаква да спре износа

...
От днешна гледна точка OMV не очаква да спре износа
Коментари Харесай

Австрия: Ще плащаме за руски газ в евро, въпреки че Газпром промени процедурата си

От днешна позиция OMV не чака да спре износа на газ от Русия “, се акцентира в текста, в който също се предизвестява, че при положение на спиране на доставките, австрийската енергийна компания може да употребява газ от вместилище, с цел да доставя своите консуматори или да има достъп до европейските пазар,.

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер уточни в неотдавнашно изявление за канала OE24, че Виена може да заплаща за съветски газ в евро, макар обстоятелството, че Газпром е трансформирал процедурата си за сетълмент.

В отговор на въпрос на организация ТАСС по какъв начин Австрия ще заплаща за доставките на газ от евразийската нация, OMV означи, че проучва информацията, получена от Газпром, и работи по решение, което да дава отговор на глобите.

Тази седмица съветският газов колос съобщи, че изцяло е спрял доставките за българската " Булгаргаз " и за полската PGNiG поради неплащане в рубли по график.

Според източник на " Газпром " минимум 10 европейски компании, които купуват природен газ от тази страна, към този момент са разкрили сметки в Газпромбанк, с цел да заплащат доставките си в национална валута.

Миналия 31 март съветският президент Владимир Путин утвърди указа за разпоредбите за търговия с газ със страни, разказани като враждебни на Русия, които плануват заплащане на контракти за горивото в национална валута.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР