От днес здравните работници и фармацевтите в Италия са задължени

...
От днес здравните работници и фармацевтите в Италия са задължени
Коментари Харесай

Задължават всички медици и фармацевти в Италия да се ваксинират


От през днешния ден здравните служащи и фармацевти те в Италия са задължени да одобряват ваксина против Covid-19 или рискуват да останат без възнаграждение, оповестява „ Гардиън “, съобщи БГНЕС.

Правителството на Марио Драги утвърди наложителната имунизация „ с цел да отбрани колкото е допустимо повече медицинския и парамедицинския личен състав, както и тези, които са в среда, която може да е по-изложена на риск от зараза “.

Ходът идва след неотдавнашните огнища на Covid-19 в някои италиански лечебни заведения, за които се счита, че са свързани със здравен личен състав, отказал да се ваксини ра.

Законът задължава обществения и частния здравен личен състав, както и фармацевти те, да се ваксини рат или рискуват да бъдат намалени или да им бъдат прекратени заплати те за осем месеца.

През март арбитър в провинция Белуно в района Венето отхвърли тъжба от 10 здравни служащи , които бяха отстранени без възнаграждение от два дома за грижи през февруари, откакто отхвърлиха имунизацията.

В своето решение Анна Травия сподели: „ Ефективността на имунизацията за попречване на отрицателното развиване на заболяването, породена от вируса, е необятно известна, както се вижда от фрапантния спад на смъртните случаи измежду категориите, които могат да се възползват от нея, като здравни служащи и поданици на домове за обществени грижи “.

Италия също по този начин вкара закон, който пази медицинския личен състав, употребявал ваксина против Covid-19, от правосъдни дейности, в случай че пациент почине след приемане на такава. Мярката е въведена в отговор на следствие за непредумишлено ликвидиране, стартирано след гибелта на сицилиански мъж след приемане на ваксина против Covid-19.

Здравният министър Роберто Сперанца съобщи, че италианската стратегия за имунизация е дала „ забележими резултати “ в региони, където администрацията е най-голяма, да вземем за пример в лечебните заведения и домовете за грижи.

Към четвъртък над 10 милиона души в Италия са получили първата доза ваксина против Covid-19, от които 3,1 милиона са получили и двете дози.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР