От днес започва цялостен ремонт на тунел за ж.к. Люлин

...
От днес започва цялостен ремонт на тунел за ж.к. Люлин
Коментари Харесай

Започна ремонт на тунела в ж.к. Люлин в София, ползвайте алтернативни маршрути

От през днешния ден стартира повсеместен ремонт на тунел за ж.к. " Люлин " в София. Строителните действия ще продължат до февруари 2023 година.

Заради ремонта се трансформира придвижването на трамвай номер 8 и рейс 56, които ще се движат до обръщалото в " Западен парк ". През тунела ще минава краткотраен рейс по линията на трамвайното трасе.

През по-голямата част от времето придвижването на коли ще се реализира в двете посоки в едно от двете платна на тунела. В един от стадиите на ремонта трафикът ще бъде стеснен изцяло, след което - още веднъж възобновен отчасти.

Основен ремонт на тунела за ж.к. " Люлин " не е осъществяван през последните 30 години, съобщи пред БНт зам.-кметът на София Ангел Джоргов. Ще се възобновят всички системи на тунела.

" Ремонтът е неотложен, няма по какъв начин да бъде отсрочен. Затова призоваваме хората към самообладание. Очакваме усложнения в трафика и призоваваме водачите да търсят различни направления. Основният различен маршрут е по бул. " Сливница ". ", добави той.

В събота стартира и ремонтът на паважните настилки по централните ул. " Московска " и бул. " Цар Освободител ". Заради ремонта през август бул. " Цар Освободител " ще бъде затворен в сектора сред бул. " Васил Левски " и ул. " 15-ти ноември ", на която се намира постройката на Българска академия на науките.

През есента ще се работи по каретата с дребни улици към катедралния храм " Александър Невски ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР