От днес започва строителството на разширението на третата линия на

...
От днес започва строителството на разширението на третата линия на
Коментари Харесай

Започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов” в район "Подуяне"

От през днешния ден стартира строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. " Владимир Вазов " в регион " Подуяне ". Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнението на този стадий от третия метродиаметър включва трасето от квартал " Хаджи Димитър” до квартал " Левски " и е с дължина три километра и три метростанции.

От 10:30 ч. на строителната площадка, която е сред улиците " Станислав Доспевски” и " Поручик Георги Кюмюрджиев”, наоколо до храм " Св. Ап. Йоан Богослов”, Столичната община и " Метрополитен” ще започват с първа копка построяването на разширението на метрото. От общината напомнят, че през 2020-2021 година завърши строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи построяването на трасето от " Овча купел " до " Хаджи Димитър ", с дължина 12 км и 12 метростанции.

С разширението на третата линия от софийското метро се обезпечава комфортна връзка на източните квартали на столицата " Хаджи Димитър ", " Сухата река”, " Левски Г " и " Левски В”, в които живеят и работят към 90 000 души, с центъра и западните елементи на града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР