От днес започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена

...
От днес започва операция по установяване
на водачи, шофиращи с превишена
Коментари Харесай

Пътна полиция провежда превантивна операция на територията на страната

От през днешния ден стартира интервенция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни транспортни средства след употреба на алкохол или наркотични субстанции. Акцията, която се организира на територията на цялата страна, ще продължи до 16 юли, посочи инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция в ГДНП.

Той означи, че статистиката показва рязък спад на пътнотранспортни произшествия, породени от шофиране след употреба на алкохол – за първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия интервал на предходната година – 639, загиналите са с 12 по-малко, в сравнение със същия интервал на 2019 година Предприетият контрол и опцията за използването на механически средства дават своя превантивен резултат, сочи анализът на пътна полиция, разяснява инспектор Крушарски.

Той даде и данни от извършената от 25.06. до 01.07.2020 година специализирана полицейска интервенция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са тествани 4 546 водачи, констатирани са 1 599 нарушавания, за които на 558 са формирани административни акта и 981 фиша. За неизползване на защитни каски са глобени 87 водачи, 11 – за управление след приложимост на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества. В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР