От днес започва линеен контрол от полицейски екипи на територията

...
От днес започва линеен контрол от полицейски екипи на територията
Коментари Харесай

Пътна полиция започва от днес нова акция в цялата страна, ще продължи колкото е необходимо

От през днешния ден стартира линеен надзор от полицейски екипи на територията на цялата страна. Той ще бъде осъществяван по първокласни, второкласни и третокласни пътища, автомагистрали, както и в обитаемоте места. Това съобщи пред публицисти основен контрольор Атанас Здравов от Групово дело " Национална полиция ".

,,Идеята е да има полицейски коли, които да се движат в потока от коли, като по отношение на водачи, които нарушават Закона за придвижване по пътищата, ще бъдат предприемани административни ограничения на място``, добави той.

По думите за през днешния ден се плануват 46 екипа, от които 36 ще дежурят през светлата част на денонощието, и 10 през тъмната. Уточни още, че не всички коли ще бъдат обозначени и ще бъдат цивилни.

На въпрос до по кое време ще продължи акцията, гл. инсп. Здравов отговори " до момента в който е належащо, с цел да се понижат пътнотранспортните катастрофи ".

Продължават и засилените ограничения в обитаемоте места, за определяне на водачи, които карат след приложимост на алкохол и опиати, както и неправоспособни водачи, разясни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР